Marija Slavec. Postala sem učiteljica gaga in čakam, da ga predstavim v Sloveniji.

Marija Slavec je že štiri sezone članica skupine Vertigo. (Foto: Vertigo)

Letošnjo sezono imamo pravi maraton predstav. Zadnjih devet mesecev od začetka letošnje sezone praktično nismo imeli časa, da zadihamo. Sezono smo začeli s petimi novimi plesalci, kar je veliko za kompanijo, v kateri nas je le devet (pet moških in štiri ženske plesalke). Začeli smo s polno paro, saj so se novi plesalci morali v zelo kratkem času naučiti koreografije predstav iz prejšnjih sezon, katere še vedno nastopamo (npr. predstava Phoenix je iz leta 2004 in je še zdaj vsakič razprodana, Vertigo 20 pa nastopamo že 4. sezono).

S skupino Vertigo na gostovanju v Kolumbiji.
Prve štiri mesece in pol smo preživeli na turnejah (Italija, Amerika in Kolombija), nato smo imeli manj kot dva meseca časa za novo predstavo, imenovano Yama, ki smo jo premierno uprizorili v začetku februarja in do sedaj imeli že več kot 30 uprizoritev. V mesecu marcu smo bili na turneji v Franciji, sedaj pa smo nazaj v sončnem in popolnoma poletno obarvanem Izraelu. Trenutno so tu prazniki, kar pomeni za nas še več predstav, ampak tudi kakšen dodaten dela prost dan, kot je na primer današnji.
Pred nekaj dnevi sem “uradno” postala gaga učiteljica. Gaga je “movement language”, ki ga je razvil Ohad Naharin in je glavni del treninga plesalcev Batsheva Dance Company. Osebno sem zelo vesela, da lahko poučujem gaga in že komaj čakam priložnost, da bom lahko gago prinesla v Slovenjo, kar bo mogoče že to poletje. 

Po skoraj šestih letih v Izraelu in štirih sezonah v Vertigu prinaša naslednja sezona precej sprememb zame. Nič ni še dokončno, ampak upam, da bom lahko več časa preživela pod sončno stranjo Alp. (je za naš portal komentirala trenutno dogajanje svoje plesne kariere plesalka Marija Slavec, ki je članica slovite izraelske skupine Vertigo)