Enya Belak. V Londonu končujem magisterij s filmom Luminary

Nasmejani Enya Belak in Eve Dautremant-Tomas.

Film Luminary je magistrski film producentke Eve Dautremant-Tomas in mene. Spoznali sva se na Goldsmiths Univerzi v Londonu, kjer obe letos zaključujeva študij. Ob uspešnem sodelovanju na dosedanjih projektih sva razvili ne le profesionalni, marveč tudi dober prijateljski odnos. Na podlagi svojih spominov, izkušenj in utrinkov življenja sva oblikovali zgodbo, ki jo bova  predstavili skozi sliko, film Luminary. Luminary raziskuje drobce življenja ženske po imenu Zoe, ki išče izhod iz polja odvisnosti. Film bo premierno predstavljen julija na Goldsmiths Univerzi, zatem bo svojo luč ugledal tudi na Britanski filmski akademiji (BAFTA). Mednarodna ekipa ustvarjalcev si prizadeva predstaviti film tudi na drugih evropskih in svetovnih festivalih, med drugim tudi na Kanskem filmskem festivalu, od koder prihaja producentka filma Luminary. V preteklem tednu smo začeli tudi s Kickstarter kampanjo, ki si jo lahko ogledate na linku www.kickstarter.com/projects/924159466/luminary.

Vsa stvar pa se je začela s citatom Laurie Anderson: "The purpose of a death is to release a love." In Luminary se zgodi. Je film … O ženski, spominih, odnosih, odvisnosti, malih in preprostih stvareh, življenju –  takšnemu, kot je. Življenje je sestavljeno iz trenutkov, delcev sestavljanke, vtisnjenih v svet občutij. Spoznajte Zoe, čudovit plamen razdvojen na temno stran njene odvisnosti. V zaključku meseca maja se začenja snemanje filma Luminary.

Snemanje se bo odvijalo v Londonu, a kljub vsemu so v produkcijo filma vpleteni tudi številni slovenski ustvarjalci, med drugim tudi Aleš Belak, mednarodno priznan filmski ustvarjalec. V mesecu maju bo prav tako svojo luč ugledal tudi video spot z naslovom I Know His Blood glasbene skupine Vienna Ditto, ki je prav tako nastal v študijskem obdobju na Univerzi Goldsmiths v moji režiji in produkciji Eve Dautremant-Tomas. (je za naš portal sporočila mlada režiserka, plesalka in vsestranska ustvarjalka Enya Belak, ki je vpisala magistrski študij filmske režije na Goldsmiths univerzi v Londonu in ga letos tudi končuje. V Londonu bo ostala še nekaj časa, saj vidi niz možnosti za ustvarjanje.)