Magdalena Reiter. Vibra bo že tretjič popestrila slovensko plesno sceno

Dušan Teropšič in Magdalena Reiter v plesni akciji. (Foto Borut Peterlin)

Tretja edicija plesnih delavnic različnih plesnih zvrsti bo potekala vsak dan med 22. in 28. avgustom 2015. Vibra je v samo dveh letih postala pomemben prostor srečanja mladih plesalcev različnih performativnih plesnih zvrsti in ljubiteljev plesa z vrhunskimi domačimi in tujimi pedagogi in koreografi. Lani je Vibra gostila repertoar svetovne zvezde sodobnega plesa, Akrama Khana, letošnja Vibra pa bo potekala v znamenju ustvarjalnosti. Poleg številnih delavnic različnih tehnik in stilov: sodobnega plesa, baleta, sodobnega baleta/moderna, partneringa, pilatesa-franklina-joge, bodo na voljo tudi koreografske in mentorske delavnice ter delavnice teorije in plesne analize, ki potekajo v sodelovalnju s festivalom Mladi Levi. Tretja Vibra bo gostila vrhunske domače in tuje pedagoge – nekatere že poznane udeležencem Vibrinih delavnic in druge nove pedagoške obraze.

Pedagogi Athanasia Kanellopoulou … (Foto: Giannis Hatziantoniou)
Poučevali bodo: Athanasia Kanellopoulou, Magdalena Reiter, Kjara Starič Wurst, Hugo Mbeng, Leja Jurišič, Dušan Teropšič, Andreja Kopač, Katra Kodela. Delavnice so razvrščene v različne težavnostne stopnje in namenjene plesalcem različnih plesnih zvrsti, profesionalcem, ljubiteljem in vsem vmes.
… Kjara Starič Wurst … (Foto: Chris Wurst)
Vibra je nastala iz potrebe po ustvarjanju platforme srečanja za plesalce različnih plesnih zvrsti ter drugih ljubiteljev plesa. Vsako leto poskušamo nadgrajevati in širiti program Vibre, da bi skupaj dobili nov zagon, sveže znanje in da bi se medsebojno inspirirali ob začetku nove sezone ali šolskega leta. Veseli smo tudi, da letos Mestna Občina Ljubljana prvič sofinancira delavnice teorije in plesne analize ter mentorske delavnice. Ob pomoči te podpore bomo tako lahko te delavnice omogočili brezplačno, kakor tudi zaključni prikaz.
… Hugo Mbeng … (Foto: David Herrero)
Delavnice bodo potekale od jutra do večera v velikih dvoranah društva Baobab in zavoda Vitkar na Parmovi ulici. VIBRA 2015 se bo zaključila 28. avgusta zvečer z zaključnim prikazom v Plesnem Teatru Ljubljana, kjer bodo udeleženci lahko pokazali pridobljeno znanje in si ogledali tudi rezultate ostalih delavnic. Lani si je zaključni prikaz Vibre v odličnem vzdušju ogledalo preko 150 udeležencev in gledalcev. Vibra poteka v produkciji Zavoda Mirabelka v koprodukciji s Plesnim Teatrom Ljubljana ter v sodelovanju s številnimi partnerji. (sporoča umetniška vodja Vibre Magdalena Reiter in vas vabi k zgodnjim prijavam na www.vibra.si Saj veste, kdor prej pride, prej melje, da ne ostane praznih plesnih rok in nog.)       
                                                     

View Gallery 4 Photos