Magdalena Reiter napoveduje Kvartet. Partitura za dva plesalca – dve živi telesi in dve kameri v živo

Kvartet (foto: Darja Štravs Tisu)

Ideja za Kvartet je bila od začetka zelo enostavna: partitura za dva plesalca – dve živi telesi in dve kameri v živo. Hvalnica ljubezni in hkrati zapis razpada mini-ekosistema dveh posameznikov, ki preverjata meje svobode v odnosu do drugega.

Skozi proces se predstava razvija v nenehni razpetosti med različnimi protipoli, saj zadeva načine gledanja. Gledanja samega sebe, gledanja drugega, gledanja sebe skozi pogled drugega in seveda naslavlja gledalčev pogled – pogled občinstva.

Kamera, čeprav vseskozi prisotna v naši družbi, je zgolj ogledalo in ‘voyer’, ki ustvarja paralelno fikcijo. Beleži in prevaja, gibanje akterjev pa razkriva plast nenehnega nastajanja, upanja na združitev in hkrati razpada. (razmišlja koreografinja Magdalena Reiter ob kreiranju najnovejše predstave Kvartet, ki bo doživela premiero v nedeljo, 10. decembra, ob 20.00 v dvorani Duše Počkaj v Cankarjevem domu. Ponovitev predstave še 11. decembra ob isti uri, ko bo po predstavi Kvartet potekal pogovor z ustvarjalci. Sodelujoči: Jerca Rožnik Novak, Beno Novak, August Braatz, Sandi Skok in Magdalena Reiter. Pogovor bo vodila Andreja Kopač. Nato vas čaka še ena ponovitev, in sicer v četrtek, 14. 12., prav tako ob 20.00.)

Magdalena Reiter (foto: Darja Štravs Tisu)