Leyla Jouvana tudi za slovenske sodnike orientalskih plesov

Leyla Jouvana in njen mož Roland sta iskan pedagoški par.

Plesna zveza Slovenije je na pobudo svetovne prvakinje v orientalskih plesih Novogoričanke Nike Mlakar v sredo, 27. januarja, v dvorani gasilskega doma v Šempetru, dan zatem, 28. januarja, pa v Ljubljani, gostila svetovno znano plesalko in koreografinjo orientalskih plesov Leylo Jouvano iz Nemčije.

Na pobudo svetovne prvakinje v orientalskih plesih sta prišla …
Med drugim je organizatorka največjega orientalskega plesnega šova v Evropi in lastnica enega najuspešnejših evropskih orientalskih plesnih studiev. Šempeter je obiskala z možem Rolandom, ki jo je na delavnici spremljal na bobnih, saj je eden od najbolj znanih bobnarjev v svetu orientalske plesne scene. Skupaj sta nastopila v številnih šovih in plesnih delavnicah doma ter po svetu. Do popolnosti pa se ni izučil igrati le na orientalska tolkala, ampak tudi na druge inštrumente, kot so bobni, konge, cimbale … Je tudi izumitelj orientalskih stopalk in prvi med orientalskimi bobnarji, ki je simultano igral na tri bobne hkrati, z rokami in stopali. Sta med najbolj iskanimi umetniškimi dueti s številnimi nagradami, v zadnjih dvajsetih letih pa sta gostovala kar v 40 državah in trenirala več kot 75 tisoč plesalcev na svetu.
… na plesno delavnico …
Delavnice se je udeležilo okoli 50 plesalk, večina iz športnega kluba Pro DC, ki vadijo pod vodstvom Nike Mlakar, ki se zadnjih nekaj mesecev kot edina v Sloveniji ponaša celo z licenco trenerke vedno bolj priljubljene tribal fusion orientalske tehnike.
… Leyla Jouvana in njen mož Roland.
Prav Niki, ki je med drugim že sodelovala v Leylinih predstavah, gre zasluga, da so se plesalci v Sloveniji lahko seznanili z atraktivnimi plesnimi kombinacijami in spoznali višjo raven razumevanja ter izražanja orientalske glasbe, ritmov in plesa. Delavnica je bila sicer namenjena tudi plesnim sodnikom. (so za naš portal sporočili iz Plesnega kluba Pro DC)

View Gallery 4 Photos