Lepota plesa ob drogu. Eleganca telesa ujeta v fotografski objektiv

Studio Mademoiselle je letos že tretje leto poskrbel za estetsko poslastico gibajočih se teles na drogu. Ker pa je narava plesa ob drogu takšna, je njihov projekt vedno začinjen tudi s kančkom adrenalinskosti, ko dekleta v živo zaplešejo pred gledalci. Udeleženci so ob ogledu prelepih fotografij lahko uživali tudi ob številnih plesnih nastopih plesa ob drogu, twerka, tease dancea in burlesque.

Letos sta se ustvarjalca razstave – fotograf Boštjan Gunčar in lastnica studia Mademoiselle Tina Perko, odločila v ospredje postaviti predvsem dekleta. Razstava je bila s tem nekoliko drugačna kot v minulih letih, ko je pozornost na fotografijah pritegnila tudi okolica (enkrat kulturne znamenitosti slovenskih mest, drugič pa slovenske naravne znamenitosti). Tokrat je šlo za minimalistično, studijsko razstavo, s čistimi linijami.
Naslov razstave se je glasil Lepota plesa ob drogu. Dvanajst deklet se je tako odlično soočilo z misijo – najti svojo notranjo lepoto, svojo eleganco, se sprejeti v vsej popolnosti in nepopolnosti ter to izraziti na fotografijah. To je bil za dekleta velik pritisk, ki so ga uspešno premagala in je dokončno popustil po včerajšnji uspešni in obiskani razstavi. Dekleta so postala bogatejša za nepozabno izkušnjo, ki jim je še dodatno okrepila samozavest. Ostalim udeležencem pa je večer zagotovo ostal v lepem spominu in jih morda motiviral, da tudi sami naredijo premik v svojem življenju in obiščejo kakšen plesni tečaj. (so iz plesnega studia Mademoiselle, prvega studia za učenje in poučevanje plesa ob drogu v Sloveniji, za naš portal sporočili vtise s fotografske razstave z naslovom Lepota plesa ob drogu)