Kje pa ti živiš?

Kje pa ti živiš? se sprašujejo plesalci sodobnega plesa ljubljanskega KGB. (Foto: Petra Hlebš)

So vprašanja, ki si jih pogosto postavljamo: Živimo v vesolju sami? Obstaja življenje v drugih galaksijah? Je Zemlja edini planet, ki je naseljen?
Je tam zgoraj planet, ki je prenaseljen in bi nas njegovi prebivalci morebiti lahko obiskali? Bi si pri nas želeli ostati? Naš planet je naš dom, a vendarle ni vse tako, kot bi lahko bilo … Kako živimo na našem planetu? Imajo vsi varno zavetje, streho nad glavo? Kako živijo živali? Kako živijo ljudje? Osrednja figura letošnje predstave je Mala M z Marsa (v alternaciji jo plešeta Julija Konstantinović Ornik in Gaja Pekovič), ki jo močan peščeni vihar, ki divja na njenem domačem planetu, odpihne v vesolje.

Napoved predstave Kje pa ti živiš? (foto: Petra Hlebš)

V iskanju zavetja se znajde na Zemlji. Po čudnem naključju jo odpihne na zelo podobno površje, kot je na Marsu. Znajde se v osrčju peščenega viharja v puščavi, ki jo premetava, vrtinči in odnaša kot lahko peresce …

Jana Kovač Valdés

Če vas zanima, na kakšna prebivališča je Mala M z Marsa naletela na Zemlji in ali bo na  novem planetu tudi ostala, ste vabljeni na letno predstavo učencev plesnih pripravnic in sodobnega plesa na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ki se bo odvijala 31. marca ob 11.00 in 18.30 na odru Linhartove dvorane v Ljubljani. (sporočata plesni pedagoginji prof. Jana Kovač Valdés in prof. Tanja Pavlič, ki sta pripravili koncept predstave. V njunih koreografijah bo zaplesalo 150 mladih plesalcev od 6 do 14 let, kostumografijo pa je oblikovala Mojca Janželj Tomažič.)