Kaja Lin Jagodič Avguštin. V Corpus Aurora se predstavljam v popolnoma novi luči.

Kaja Lin na promocijski fotografiji za predstavo Corpus Aurora (foto: Dominika Kramerova)

Nazadnje sem na slovenskem odru gostovala s predstavo Močvirje umske zablode in duetom Broken Breath skoraj tri leta nazaj. Zdaj se po daljšem premoru občinstvu predstavljam z avtorskim projektom Corpus Aurora. Predstave sem se lotila v želji postaviti na oder nekaj čisto svojega, gibalno in izrazno aktualnega.

Črni labod

Ko sem nekaj let nazaj začutila potrebo, da se popolnoma umaknem iz plesnih vod, sem pravzaprav naredila velik korak h gibalnemu razvoju. Sprva se mi je zdelo, da se mi je vse postavilo na glavo, in nisem vedela, kaj bi sama s sabo, saj sta bila ples in ustvarjanje vedno del mene. Zdaj vidim, da je bil odmik še kako potreben, Nabrala sem si novih izkušenj in se posvečala razvijanju gibalnih sposobnostih na malo drugačen način. V predstavi se bom tako predstavila občinstvu v novi, mnogim še neprepoznavni luči. Predvsem si želim na svoj način dotakniti teme, ki sem jo izbrala, in jo izraziti prek telesa.

… s skupino Fresco …

Corpus v latinščini pomeni telo, Aurora prebujanje oziroma zora. Prebujanje mi predstavlja igro, v kateri sodelujeta teža in lahkotnost. Nasprotna pola poleg dveh kakovosti giba, ki se med seboj prepletata, povezujeta in skoraj nevidno prehajata drug v drugega, poudarja tudi scenografija.
Viseča konstrukcija, ki s svojo težo in materialnostjo nasprotuje sili gravitacije in tako hkrati izpostavlja lahkotnost, minljivost in neizbežnost sprememb.

Faust (foto: Carla Falconetti)

Znova sem v umetniški ‘team’ povabila nekaj domačih in tujih ustvarjalcev: Lariso Kazić (scenografija), Joshuo Duma (avtorska glasba), Igorja Remeto (oblikovanje luči), ilustratorko Marijo Prelog (izdelava rekvizitov), Dominiko Kramerovo (grafično oblikovanje), Francesca Morettija (fotografija) in Suzano Krapež (kostumografija). (bodite radovedni in si oglejte premiero predstave Corpus Aurora avtorice Kaje Lin Jagodič Avguštin v soboto, 18. maja, ob 19.00 v Španskih borcih v Ljubljani)
 

View Gallery 4 Photos