Jurij Batagelj, Andrej Škufca, Domen Valič napovedujejo plesni spektakel Dance Amore

Spektakel Dance Amore bo združil najboljše slovenske plesalce na odru Gallusove dvorane.

To jesen se priznani slovenski plesalci latinskoameriških in standardnih plesov vračajo na odrske deske Gallusove dvorane Cankarjevega doma. Tam bodo po desetih letih znova uprizorili privlačno plesno predstavo, ki predstavlja nadgradnjo plesne uspešnice ‘The 50’s show’. Plesalci, na čelu z Andrejem Škufco in Domnom Valičem, bodo slovensko občinstvo osvojili s plesno zgodbo ‘Dance Amore’, pod okriljem produkcijske hiše Dolphin Entertainment in režisersko taktirko Jurija Batagelja.

Jurij Batagelj (na sliki z ženo Jagodo) se je že preizkusil kot avtor in režiser plesnih predstav.
Plesna zgodba ‘Dance Amore’ je prenovljena in nadgrajena plesna predstava, ki je z naslovom ‘The 50’s show’ pred leti kar šestkrat razprodala Gallusovo dvorano in dvakrat napolnila eno največjih kongresnih dvoran v Južni Evropi, NDK, s kar 5.000 sedišči. ‘Dance Amore’ se na odrske deske vrača pod okriljem produkcijske hiše Dolphin Entertainment, kjer so pripravili razgibano scenografsko podobo, glamurozne kostume, ubrane plesne korake in izvrstno koreografijo. Slednjo je oblikovala originalna plesna zasedba predstave ‘The 50’s show’, ki se ji bo v novi preobleki pridružilo še več plesalcev – tudi s področja modernega plesa, jazza in hip-hopa. Umetniški vtis bosta dodelala mlada in talentirana vokalistka Zala Smolnikar v vlogi pretkane jazz pevke in očarljivi pripovedovalec Domen Valič, ki je tudi avtor pripovednega besedila predstave.
Na Poljskem živeča Janja Lesar in njen fant Kristof Hulboj se bosta za ta projekt vrnila v Slovenijo.
Uprizorili bodo tri predstave v naslednji zasedbi: Domen Valič in Zala Smolnikar, Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy Škufca, Jurij Batagelj in Jagoda Batagelj, Matej Krajcer in Iwona Golczak, Peter Majzelj in Maja Geršak, Bojan Fesel in Gordana Grandošek Whiddon, Jernej Brenholc in Danijela Podgornik Pekič, Krzystof Hulboj in Janja Lesar ter plesalci modernega plesa, jazza in hip-hopa: Petra Ravbar, Aljoša Möderndorfer, Karin Putrih, Nika Horvat, Tjaša Žibert, Jana Marolt in Miljan Nojič.
Jurij in Jagoda Batagelj ter Andrej Škufca in Melinda na blackpoolskem parketu.
Plesna zgodba ‘Dance Amore’ je naslednja: Piše se leto 1947. Dogajalna kulisa je Veliko jabolko, mesto preporoda in grandioznih priložnosti. Svet se znova optimistično prebuja in obrobje Brooklyna še nikoli ni bilo tako živahno. V vrelišču ustvarjalnega talenta se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, pestrih profilov in nacionalnosti. Vpeti v hitro spreminjajoče okoliščine se srečujejo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec emocij in plesno pripoved. V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami drugih plesnih formatov, začinjenih z zapeljivim vokalom. Zgodba združuje ljubezen, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih karakterjev. Vse to spremlja paleta vseh desetih latinskoameriških in standardnih plesov, s privlačnimi figurami argentinskega tanga, ritmične salse in energičnega swinga. (so sporočili ustvarjalci predstave Dance Amore, ki bo doživela premiero 8. septembra in dve ponovitvi 9. septembra v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma)

View Gallery 4 Photos