Jasna Knez priznava. Dobro smo se zabavale Intaktovke.

Prav dobro smo se zabavale, saj je z mimiko, pantomimo in tudi s čistimi abstraktnimi gibi izražal vse tisto splošno človeško, kar se nas vse dotika … Smo se tudi zamislili, nekaj intimnih, samo njegovih trenutkov opazovali, se zgrozili – metal se je namreč z višine na vse dele svojega telesa. Še posebej me je prevzel del s saksofonom, ko je z močnim in doživetim tonom, ki je prehajal v anekdotične prebliske z zvokom, gibom, pogledom, glasom močnega inštrumenta in nežnostjo moške psihe, ki jo je našel nekje v sebi, podal izvirno predstavo.

Britev: Duet za performerja in njegov karakter …
Konec z lutko pa je bil ganljiv …, tako smo drobni, ujeti v nitke Drugega, nemočni v rokah nevidnih sil …, svoboda je le v stanju zavesti, ki ga lahko sami ustvarimo …, je drobcena marioneta izpovedovala! Lepa stvaritev avtorice Barbare Bulatović – bravo. Ni nam bilo žal …, vedno je doživetje doživeti drugačnost Drugega, ki nam je in ni podoben! Ni klasični plesni solo, je zmes različnih gledaliških praks …, umetniških zvrsti izražanj … koreodrama? Koreoples? Celo nekaj elementov pouličnega gledališča vsebuje …, gre do posameznega gledalca …, koketira z občinstvom kot skupkom … pa vendar vse z mero in ne gre neokusno čez. In že ko razmišljaš, kako se bo pa iz tega izvil – se reši elegantno ali preprosto inteligentno, celo malo svete preproščine je zraven. Nedolžno otročjega, hja.
Te dni beležimo tudi obletnico skupine za izrazni ples Nambole, saj pod mojim mentorstvom delujemo že deset let. Aprila se bomo dobile in na svoj način – plesna improvizacija v naravi in mestu – odplesale obeležje. Pridite, veselite se z nami! (komentira ogled predstave Boruta Bučinela Britev: Duet za performerja in njegov karakter v ljubljanskem Gleju ter obletnico skupine Nambole plesalka, pedagoginja in koreografinja Jasna Knez)
Skupina Nambole.
View Gallery 4 Photos