Jan Ravnik se seli v Los Angeles. V Ameriki si ne moreš privoščiti biti povprečen!

Plesalec Jan Ravnik je odločen. Maja se seli v Ameriko. (Foto: Brad Bethell)

Znova sem v Sloveniji, vendar tokrat samo za kratek čas. Bil sem v Los Angelesu, kjer sem se plesno izpopolnjeval in dokazoval na tamkajšnji plesni sceni. Plesati vsak dan in s tem služiti ter živeti to je nekaj, za kar sem zdaj 100-odstotno prepričan, da bo moje življenje. Poleg plesa sem tudi poziral za znamki Adidas in American Eagle ter tako še dodatno zaslužil za življenje. Vsaka dežela je lahko dežela priložnosti, če pridno delaš, si pošten in slediš svojim sanjam. V Ameriki si ne moreš privoščiti biti povprečen, ker je konkurenca prevelika. Tako da je lahko dežela priložnosti, če pridno delaš!

Pred mojim odhodom v Slovenijo pa sem dobil tudi enkratno priložnost, povabilo od producenta najpopularnejšega TV-šova ‘So You Think You Can Dance’ za novo sezono. Želeli so me imeti v oddaji, ker sem jim bil plesno zelo všeč, a ker bi za sodelovanje potreboval vizo in ker je ne bi mogel dobiti v tako kratkem času ter se je snemanje oddaje že začelo, se žal nisem mogel udeležiti snemanja. Vendar sem se kljub nekajdnevni slabi volji potolažil, da se vse zgodi z razlogom, neka vrata se ti zaprejo, ko se ti druga odprejo. Zdaj pa urejam in čakam na ameriško vizo, ki jo nameravam dobiti v mesecu maju in takrat tudi takoj odpotovati ter se končno preseliti v Los Angeles. V tem času čakanja na selitev tudi dvakrat letim v Nemčijo plesat za njihovo oddajo ‘Germany Idol’. Je pa tudi težko, ker s selitvijo zapuščam svoje domače, prijatelje in boljšo polovico. Vendar je lažje, saj so oni tisti, ki me najbolj spodbujajo in podpirajo ter so veseli zame.
Živel sem pri Niki Kljun, s katero sva zelo dobra prijatelja, vedno mi pomaga, ko je treba, in me spodbuja. Je moj idol, zaradi tega, kar je dosegla v plesu in prav tako postala dobra oseba, prav nič zahrbtna ali nevoščljiva, včasih še preveč prijazna. Vesel sem, da se selim v mesto, kjer poznam nekoga takega, kot je Nika, saj je včasih veliko lažje, če imaš prijatelja ob sebi.
… v Los Angelesu mu je pomagala Nika Kljun …
V današnjem času včasih mladi plesalci, ki se velikokrat kažejo v medijih, v videih na youtubu in podobno, mislijo, da so uspeli, vendar to ne traja dolgo, saj vedno pride na sceno nov in bolj atraktiven kot prejšnji. Tako da uspeš, ko te ljudje cenijo zaradi tvojega dela in tvoje ime nikoli ne zbledi, vendar samo raste. Tako da lahko rečem, da je Niki Kljun uspelo.
Moja borba se bo šele začela v tej močni konkurenci dobrih plesalcev. Vendar to me bo delalo samo močnejšega in boljšega, tako da se že veselim.
Trenutno ohranjam svojo formo s treningi, fitnesom, jogo. Tako da bom prišel pripravljen v Ameriko. Delal bom pa tudi za letošnjo IDO (International Dance Organization) sezono 2017 z nekaterimi puncami, s katerimi smo že lani sodelovali in dosegali naslove evropskih ter svetovnih prvakov. Veliko drugih ponudb za koreografiranje iz drugih držav pa sem zavrnil, saj se v tem obdobju ne bi posvečal preveč vlogi trenerja, ampak bolj vlogi plesalca. Vendar te punce so izjema, saj me njihovo spoštovanje, delo in močna volja pripeljejo v dvorano vsakič nasmejanega.
Moj slovenski plesni dom je Bolero in tako bo tudi ostalo dokončno. Saj imam neverjetno podporo tako Janje Pušl in Zorana Kljuna kot tudi Nike Kljun. Nikoli ni bilo nobenega omejevanja ali zaviranja, čeprav sem sodeloval in sodelujem z drugimi klubi. (plesalec, koreograf in pedagog Jan Ravnik je za naš portal razložil, kaj vse počne in kam ga bodo odnesle plesne poti v prihodnosti)

View Gallery 7 Photos