Irena Pfunder Tkalec. Na našem festivalu lahko pleše vsak.

Irena Pfunder Tkalec ponovno organizira festival Plešem zase.

Tokrat ga (festival Plešem zase; op. u.) organiziramo že tretjič zapored. Vsako leto poskušamo predstaviti kaj novega in svet plesnega fitnesa še bolj približati ljudem. Letošnji festival je v konceptu Learn&Apply (nova znanja, ki jih takoj lahko uporabimo v praksi), kar pomeni, da je festival razširjen v nekaj odličnih plesnih delavnic.

V Sloveniji prvič gostimo tudi nov dancefitness program salsation in enega od salsation master trenerjev, ki sicer živi in deluje v Nemčiji – Vladimirja Geronimo. Vladimir bo dan začel s prvim salsation workshopom v Sloveniji, kjer bomo v štirih urah spoznali osnovna načela tega programa, spoznali bomo, kako on razmišlja, posluša glasbo in sestavlja koreografije, naučil pa nas bo tudi pet svojih novih koreografij.
Temu bo sledil festivalski del z delavnicami body movementa in dancehalla. Nato pa poslastica – čisto pravi masterclass z Vladimirjem – tam bo od energije zagotovo pokalo (smeh). Festival se bo zaključil še z zumba partyjem, kjer se bo tako kot lani zvrstilo nekaj najboljših slovenskih inštruktorjev.
Vsako leto znova se trudi pričarati prijetno vzdušje za vse in ljudem dati čimbolj pristno izkušnjo plesa. Ni potrebno, da si plesalec, zato da plešeš. Pleše lahko vsakdo. In v tem dnevu se bomo zagotovo vsi dobro naplesali.
Salsation je funkcionalni plesni fitnes program prežet z latino ritmi. Je nova generacija plesnih vadb, ki z dovršenimi koreografijami omogoča tako učinkovito vadbo kot tudi razvoj plesnega znanja. Je ples in je funkcionalni trening. Je strast, muzikaličnost in kreativnost. Avtor programa je Alejandro Angulo, izjemno nadarjen plesalec, koreograf in poznavalec sveta skupinskih vadb. Ustvaril je popoln preplet elementov, ki jih vsakdo potrebuje za svojo rast, kot izziv, za emocije, za tehniko in za zabavo. Festival bo v nedeljo, 29. maja, ves dan, v telovadnici OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki. (sporoča organizatorka dogodka Irena Pfundner Tkalec, ki vse svoje delo posveča konceptu Plešem zase)

View Gallery 6 Photos