Hiša umetnosti Igen je odprla vrata 40. sezone!

Igor Jelen Iggy je prepoznavna osebnost slovenskega plesa in dogodkov.

Hiša umetnosti Igen Celje odpira vrata 40. sezone 2019/20 ob osmih vrhunskih pedagogih, ki bodo poučevali ljubitelje plesne umetnosti od tretjega leta starosti naprej. Mojca Majcen in Eva Jankovič sta članici 36 let, Pia Božič in Hana Rotar petnajst let, med noviteto pa prihajajo (pred mnogimi leti so že bile); Maja Lamovšek, Tina Dobaj, Anita Čanadi in Zoja Zorko. Za odrasle se odpirajo klasi baleta in jazza.

Eva Jankovič je desna plesna roka Igorja Jelena.

Teden odprtih vrat je obrodil izreden vpis v deset oddelkov v Hiši umetnosti Igen Celje. V knežjem mestu so imeli plesalci že prve nastope. Plesni vrtec, plesna ustvarjalnica za dečke, balet, jazz balet, sodobna plesna tehnika, moderna plesna tehnika, plesno kreativne delavnice, balet za odrasle, jazz balet in balet za odrasle ob Zgodbe osem, osmih profesionalnih pedagogih.

Mojca Majcen je enako kot Eva Jankovič članica Igna 36 let.

Že od 16. avgusta intenzivno Mladi Plesni Teater Igen pripravlja noviteto Pobeg v preteklost, #1969 v režiji Igorja Jelena in koreografiji Mojce Majcen in Eve Jankovič za petdeseti jubilejni festival “ JOY OF EUROPE 2019, ki bo v Beogradu od 1. do 7. oktobra letos. Pleše osem mladih ljubiteljev plesne umetnosti. Mednarodni selektor je Hišo umetnosti Igen izbral brez predogleda letošnje stvaritve in selekcije, razlog je petnajstkratno sodelovanje na najstarejšem mladinskem festivalu plesa in umetnosti ter po nastopu v predsedniški palači v Ankari za TRT in sprejemu pri predsedniku Turčije. Udeležilo se ga bo 48 držav in ambasad, zaključek bo satelitsko prenašala RTS TV hiša iz Sava centra. Pred poletom se bodo mladi plesni umetniki predstavili z nastopi v knežjem mestu in okolici.

Anita Čanadi

Igen pa seveda deluje tudi na področju družabnih dogodkov. Tako je Igor Jelen kreiral odprtje hotela A v Žalcu s posebno zgodbo glamurja v družbi; Igen, FB acrobatic, Nuška Drašček, Tjaša Kokalj, Teater Zum Ptuj, Denis Avdič, Teo Collori trio, glasbeniki in artisti iz Ibize … V soboto, 7. septembra, ob 20.30 uri je devetnajstič zapored uspešno izvedel podelitev nagrad Ex Tempore, ki se ga udeležuje več kot 200 slikarjev. Po lanskoletnih vrhunskih umetnikih iz Maribora (Sabina Cvilak in Kvartet Feguš) nadaljuje z jagodnim izborom iz mesta ob Dravi. Nastopila je namreč baletna solistka SNG Maribor Tijuana Križman Hudernik in pianistki, ki so požele ovacije.

In medtem ko bo Igen plesal, bo Igor Jelen potoval v Vietnam, Tunizijo, Jordanijo, Izrael, Palermo, Pariz, vmes priletel v svoje mesto Piran, kjer živi devet let ter za Turistično združenje Portorož in Letališče Portorož zrežiral Dan turizma & letališča. Za tem ga boste že ulovili na enem od terminalov, 70-ti polet letos proti trideseti destinaciji, kot se zanj spodobi in že dolgo ve. V knežjem mestu bo za Hišo umetnosti skrbela Eva Jankovič, predsednica, koreografinja, pedagoginja, zakonita zastopnica, ob odličnem timu Zgodbe sedem. (so za naš portal sporočili iz Hiše umetnosti Igen iz Celja o prihodnjih načrtih in izvedenih projektih)

View Gallery 5 Photos