Glasujte za Ano Ekart, da postane prejemnica štipendije Mladi upi

Ana Ekart na letošnjem državnem prvenstvu v latinu (foto: Marko Mesec)

Med nominirance za Mlade upe 2018 Zavarovalnice Triglav je poleg plesalca Mihe Florjanca Lukana na listi tudi plesalka športnega plesa Ana Ekart. Takole je zapisano na spletni strani, kjer lahko tudi glasujete: "Ana je devetkratna državna mladinska prvakinja, prejemnica srebrne in dvakratne bronaste plakete Plesne zveze Slovenije, polfinalistka na svetovnem prvenstvu v Madridu in Moskvi. Njena vzornika sta Katarina Venturini in Andrej Škufca, cilji in želje pa čim boljše zastopanje Slovenije na mednarodnih tekmovanjih in čim višja uvrstitev na mednarodni lestvici. S soplesalcem Ivanom Jarnecom, ki prihaja iz Varaždina, je dolga leta treninge izvajala po mnogih prepotovanih kilometrih, saj sta pol časa trenirala v Mariboru, drugo polovico pa v Varaždinu.

… (foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Zdaj, ko oba študirata na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, je lažje. Trenirata vsak dan po najmanj tri ure, med vikendi pa se udeležujeta mnogih tekmovanj. Ana ima za seboj že veliko uspehov, najljubše tekmovanje pa ji bo vedno domači Maribor open. Z Ivanom je osvojila kar devet naslovov državnih prvakov v mladinski kategoriji, člana pa sta tudi državne reprezentance. Med največje uspehe do zdaj štejeta uvrstitev v polfinale na svetovnem prvenstvu v Madridu in Moskvi v kombinaciji desetih plesov. Lani sta prestopila v člansko kategorijo, kjer je konkurenca še močnejša. V prihodnje imata visoke cilje, ki jih bosta zagotovo uresničila.

Želita čim višjo uvrstitev na mednarodni lestvici in dobre rezultate na svetovnih prvenstvih do 21 let v latinskoameriških, standardnih in kombiniranih plesih. Plesalka standardnih in latinskoameriških plesov živi ples in njemu predaja vse svoje življenje. Čeprav prostega časa nima, saj ali študira ali pa pleše, pravi, da živi svoje življenje in ničesar ne pogreša. Nadvse je hvaležna vsem, ki jo podpirajo, saj se zaveda, da vsi svojih otroških sanj ne (do)živijo." Dodajam, da sta Ana in Ivan prejšnji vikend na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih v članski konkurenci zasedla peto mesto. Za Ano lahko glasujete do petka, 12. aprila, do 13.00 na https://www.mladi-upi.si/clanek/finalisti/ana-ekart-sportna-plesalka.html

Ivan Jarnec in Ana Ekart lani na državnem prvenstvu v standardu. (foto: Marko Mesec)
View Gallery 4 Photos