Fiona Johnson. S turnirjem S plesom v poletje smo omogočili tekmovalcem in soustvarjalcem plesnih tekmovanj ponovno druženje!

IO sekcije MTP je prisluhnil pobudam in željam športnikov/plesalcev, da bi se čim prej vrnili na tekmovalni parket. S turnirjem S plesom v poletje smo želeli omogočiti tekmovalcem in vsem soustvarjalcem plesnih tekmovanj ponovno druženje, dvigniti pozitivno energijo in moralo ter vse napolniti s pozitivo za prihajajoč DP, ki bo jeseni.
Ob upoštevanju aktualnih odredb in priporočil uradnih in za to pristojnih institucij je IO v okviru sekcije MTP sklenil organizirati turnir, in sicer za soliste in dvojice vseh starostnih kategorij in v vseh plesnih zvrsteh MTP.

Fiona Johnson je z ekipo Darja Šuster, Vesna Huber in Živa Laterner ….

Tekmovanje je potekalo v dveh dneh in z rahlo prilagojenim tekmovalnim pravilnikom, seveda z upoštevanjem priporočil NIJZ, brez gledalcev, saj kvoto 500 ljudi v dvorani pokrijemo že s samimi tekmovalci-njihovimi trenerji-sodniki in ekipo, ki je potrebna za izvedbo tekmovanja. Prav zaradi te omejitve se je IO odločil za predvajanje tekmovanja v živo (livestream), ki pa bi lahko postala stalnica na vseh tekmovanj sekcije MTP. Vsak tekmovalec je prejel diplomo, najboljši trije pa posebno ‘korona’ medaljo.

… Mimi Marčac Mirčeta, Meto Zagorc, Juretom Krajncem, Natašo Pepelnak, Boštjanom Pavčkom in Diano Drobnič Gorenc organizirala prvi pokoronski plesni turnir.


Zahvala gre vsem sodnikom in organizacijski ekipi, ki so se odzvali in prostovoljno podprli projekt. Prav tako tudi sponzorjem Mikro-Polo, ki je poskrbel, da smo vsi imeli dovolj razkužil, Šampi d.o.o. – brezalkoholni šampanjec z manj sladkorjev je podaril praktično nagrado za vse zmagovalce v otroški kategoriji in IO sekcije MTP, ki je poskrbel, da je vsak tekmovalec prejel praktično nagrado.

Veselili sta se Alja Sedonja in Lia Lačen.

Vsem plesalcem želim prelepo poletje in čim več zdravja. (za naš portal sporoča predsednica Sekcije za moderne tekmovalne plese pri Plesni zvezi Slovenije in podpredsednica mednarodne plesne zveze IDO Fiona Johnson, ki je skupaj z ekipo organizirala minuli vikend turnir S plesom v poletje v medvoški športni dvorani. Skupaj je v dveh dneh tekmovalo več kot 650 plesalcev in razglasili so 79 zmagovalcev. V soboto je sodelovalo 32 klubov, v nedeljo pa 20 klubov. Vsi sodniki in organizatorji so se odrekli svojim honorarjem. Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije.)

Tian Čehič in Petra Ravbar
Maja Ocvirk
Miha Krušič v poletnem elementu (foto: Gaynor Johnson)