Fiona Johnson. Ne glede na to, da je ples bolj ženska disciplina, pa je v samem ustroju več moških. Uporabiti moraš veliko znanja in izkušenj, kdaj tudi komolce!

Fiona Johnson (Foto: Milo Fabian)

Enakopravnost ni samo spol. Je tudi, kje si rojen. Ali si morda imel dovolj ekonomsko močno družino, da si lahko sodeloval v profesionalnem športu. V nekaterih religijah je ples za ženske celo prepovedan. Veliko delamo na t. i. ženskih kvotah, ampak včasih so takšne kvote tudi žaljive. Mi smo tisti, ki moramo narediti spremembe. Ne cenijo te vedno po sposobnostih, ali kaj lahko prineseš organizaciji.

Na omizju v Kopru štiri ženske predstavnice in šest moških (foto: arhiv PZS)

Uporabiti moraš veliko znanja in izkušenj, kdaj tudi komolce. Ne glede na to, da je ples bolj ženska disciplina, pa je v samem ustroju več moških. (del misli predsednice sekcije za moderne tekmovalne plese pri PZS Fione Johnson, ki jih je izrekla na konferenci o Enakih možnosti v športu v Kopru 14. aprila. Fiono in njeno sekcijo čaka v prihodnjih tednih državno prvenstvo številčno najmočnejše sekcije, ki se bo odvijalo v treh delih. Prvi del je na vrsti v vikendu med 19. in 21. majem v Novem mestu pod vodstvom Robija Grmeka; tekmovali bodo plesalci v hip-hopu, street šovu in discu. Nato prevzema organizacijske vajeti v roke Azra Pucko in njen PD Libero in PK Impulz v Ljubljani. 28. maja bodo tekmovali v kategorijah: hip-hop battle, break battle, electricboogie. Med 27. in 30. junijem pa bo tekma v zadobrovški osnovni šoli v art disciplinah.)