Erik Bukovnik. Na Evrovizijo se odpravljam prvič. Pričakujem vse in nič.

Erik Bukovnik se na Evrovizijo odpravlja prvič v svoji karieri plesalca in koreografa.

To bo tvoja prva evrovizijska izkušnja, s kakšnimi pričakovanji greš v Lizbono?
Res je, Evrovizije (Eurosong, op. u.) se bom tokrat udeležil prvič. Pričakujem vse in nič. Najpomembneje je, da mi izpeljemo svoj nastop perfektno, da damo vse od sebe in smo velika podpora Lei (Sirk, op. u.), ki bo imela precej zaseden in naporen urnik.

Lea Sirk na odru Eme in …
Kaj si imel v mislih, ko si sprejel koreografijo na komad Hvala, ne!?
Pri vsaki koreografiji imam vedno v mislih, kako najbolje prikazati sporočilo pesmi, pri tem pa ne smem pozabiti na celotno podobo točke in želje izvajalca. Najpomembnejša med vsemi je bila Leina želja, da s skupino plesalk deluje kot celota in ne kot pevka s plesalkami, kar menim, da nam je na koncu odlično uspelo.
Kako si izbral plesalke?
Plesalke (Karin Putrih, Veronika Škrlj, Anja Möderndorfer in Tajda Kožamelj, op. u.) sva izbrala skupaj z Miho Krušičem, kjer sva upoštevala znanje in izkušnje plesalcev. Pri trenutnih plesalkah je velik plus prineslo tudi njihovo poznanstvo oz. sodelovanje z Leo že v preteklosti. Pomembno je namreč, da je pri izvajalcu in plesalcih čutiti pristno energijo ter povezanost, kar v trenutni zasedbi vsekakor je.
… po zmagi s plesalkami Karin Putrih, Veroniko Škrlj, Anjo Mödernorfer, Tajdo Kožamelj in spremljevalno vokalistko Karin Zemljič (foto: TV SLO)
Vem, da so po zmagi vedno želje po spremembah koreografa/plesalcev, a ti si obstal. Kaj se je dogajalo in zakaj meniš, da se je TV Slovenija vendarle odločila zate in tvojo ekipo?
TV SLO vedno poišče različne scenarije in idejo o možnostih nastopa na Evroviziji, kar ni glede na to, da financirajo celoten projekt, prav nič sporno. Menim, da je tokrat ostala ista zasedba, ker je točka že na Emi povsem delovala in požela precej pohval. Zahvala gre tudi Lei, saj je izpostavila, da si želi nastopiti na Evroviziji z isto zasedbo, kot je prišla do zmage na Emi.

TV SLO mi je zaupala tudi vaše honorarje. Ste/si z njimi zadovoljen ali meniš, da bi lahko bili višji?
Brez zamere, a honorarji so stvar poslovnega dogovora in o njih nikoli ne komentiram, predvsem ne v javnosti.
Erik Bukovnik že nekaj časa uspešno vodi agencijo za plesalce Selected.
Selected je še vedno edina agencija za plesalce. Kako ti gre, kaj si želiš?
Z dosedanjim delom sem zelo zadovoljen. Menim, da je Selected postala prepoznavna znamka na področju zagotavljanja vrhunskih plesnih nastopov in da so naši naročniki maksimalno zadovoljni. Zahvala za slednje gre tudi odlični ekipi koreografov in veliki bazi profesionalnih plesalcev, ki smo jo vzpostavili v minulih letih. To, da smo na pravi poti, kaže vedno večje povpraševanje po nastopih, vse bolj pa prodiramo tudi v tujino. Kljub uspehom in velikemu številu projektov si želim, da bi bilo nastopov v prihodnosti še več in da bi se dvigovala raven plesnih kreacij. (je na naša vprašanja pred odhodom na Evrovizijo odgovoril koreograf scenskega nastopa Erik Bukovnik. Na Evroviziji nas bo v Lizboni predstavljala Lea Sirk s štirimi plesalkami, ki bodo za svoj nastop prejele vsaka 1000 evrov honorarja (ni specificirano, ali bruto ali neto, op. u.). Honorar koreografa je 2000 evrov. RTV Slovenija pa vsem plesalkam in koreografu krije stroške poti in hotelskih namestitev. Kostumograf oziroma Lein stilist je David Hojnik, nastop pa si boste lahko ogledali 10. maja v drugem delu predizbora.)

View Gallery 4 Photos