Enej Eržen in Tara Por. S svojim plesom in rezultatom sva zelo zadovoljna!

Tara Por, Tatjana Lahvinovič Galčun in Enej Eržen po svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih v Turčiji (foto: osebni arhiv)

Lep pozdrav vsem bralcem Parade plesa iz Istanbula, kjer je potekalo svetovno prvenstvo v latinu za mladince.
Za naju je bilo to prvo svetovno prvenstvo. Uživala sva na plesišču z najboljšimi pari na svetu, čeprav je bila začetna trema precej prisotna, saj smo se pomerili v konkurenci najboljših parov na svetu. S svojim plesom in z rezultatom sva zelo zadovoljna. Uvrstila sva se na 26. mesto med 74 pari. Naslednje kolo se nama je izmuznilo za dve mesti in nekaj klikov, za kar pa imava še dovolj časa in bova drugo leto v tej kategoriji pokazala še več. Prisrčno se zahvaljujeva svojima spremljevalcema na prvenstvu in trenerjema iz našega kluba Diamant, Tatjani Lahvinovič Galčun in Lukašu Mušinki, latin trenerju Zoranu Plohlu, staršem in navijačem ter Zari (Avsec, op. u.) in Vidu (Šteinfelser, op.u.) za super družbo in jima čestitava za njun dosežek.
Že čez tri tedne odhajava v Rigo na svetovno prvenstvo v standardnih plesih, tako da počitka za naju ni in se prihodnje tedne posvečava bolj standardnim plesom. (sta veselo novico o 26. mestu v latinu na svetu sporočila aktualna državna prvaka v tej zvrsti, Tara Por in Enej Eržen. Čestitke in držimo pesti tudi za standard.)

Slovenska ekipa v Istanbulu (foto: osebni arhiv)