Ekipa Robija Grmeka iz Plesnega studia Novo mesto na Nizozemskem najštevilčnejša!

Marko Stamenkovič, Robi Grmek in dolenjska ekipa so zmagoslavna kombinacija.

"Prvi tekmovalni dan so se na plesnem parketu preizkusile formacije, in sicer velika pionirska formacija Fresh, ki je dosegla 5. mesto, velika formacija člani2 (mame) Miami Fever 3. mesto in mala formacija člani2 (mame) Best of the rest 2. mesto. V popoldanskem delu tekmovanja sta svoj nastop opravila tudi mladinski par Maša Udovč & Miha Tavčar, s končnim 14. mestom in članski par Maja Gradišar & Andraž Grulja, ki sta pristala na 34.mestu. Drugi tekmovalni dan so se naši plesalci znova veselili odličij, saj si je mladinska velika formacija JAM v močni konkurenci priplesala 3. mesto. Nastopili pa so tudi pionirji, ki so z malo skupino dosegli 17.mesto, pionirska para Klara Jordan & Ela Blatnik 49.mesto, ter Lana Livk & Patrick Tisovec 51.mesto. Sobota je bila tretji tekmovalni dan in tudi tokrat ni manjkalo solz sreče ob doseženih uspehih.

Maša Udovč…
Na sporedu so bile namreč članske velike formacije, kjer so naši člani  Flip That z odlično izvedenim nastopom postali evropski podprvaki. Plesali so tudi solisti (122 tekmovalk!), med katerimi je, kot edina Slovenka v finalu solo mladink, blestela naša Maša Udovč in na koncu zasedla 5. mesto, v solo nastopu članov pa Miljan Nojić 9.mesto (od 79 tekmovalcev!). V nedeljo se je tekmovanje zaključilo, a še pred odhodom domov, so naši plesalci znova stali na stopničkah, in sicer članska mala skupina Flip That na 2. mestu, mladinska mala skupina NM-Crew pa je dosegla 10. mesto. Glede rezultatov so tekmovalci presegli vsa pričakovanja, tako plesalci Marka Stamenkoviča kot moje skupine. Dejstvo je, da so imeli sodniki težko delo, saj so v finalu plesale zelo kvalitetne formacije.
… Flip That…
Pri članskih formacijah so se na prva tri mesta uvrstili Slovenci, kar dokazuje, da imamo res vrhunske plesalce! Glede organizacije (ozvočenje, urniki-bilteni, gost. ponudba…) so slovenska državna prvenstva na večjem nivoju …, kar lahko potrdijo tudi ostali plesalci …, žalostno je to, da plesalci in starši, ki se takega tekmovanja udeležijo prvič, vračajo razočarani, ker so pričakovali veliko več, ker so navajeni več z domačih tekmovanj.
… pionirski Fresh…
Pred zaključkom sezone so se vsi plesalci Plesnega studia Novo mesto predstavili na zaključni poletni produkciji v Športni dvorani Marof. Vsem plesalcem, njihovim staršem, podpornikom ter sponzorjem-donatorjem izrekam velik HVALA in želim prijetne počitnice, septembra pa se z novimi močmi znova lotimo treniranja, saj se že v oktobru podajamo na svetovno prvenstvo v Kopenhagen." (je za naš portal komentiral uvrstitve na evropskem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih v Amsterdamu Robi Grmek, ki so se ga plesalci Plesnega studia Novo mesto udeležili z največjim številom plesalcev in se vrnili domov z odličnimi rezultati)

View Gallery 4 Photos