Nepozaben večer flamenka z izvrstno plesalko Ano Pandur

Plesalka flamenka Ana Pandur …

Ljubljanski Siti Teater je minulo soboto pokal po šivih, ko so v razprodani dvorani zaplesale plesalke in plesalci PKD Flamenko. Letošnja prireditev je bila nekaj posebnega, saj so z živo glasbo debelo uro in pol dolg program popestrili izvrstni glasbeniki Vito Marenče na kitari, Vasko Atanasovski na flavti in Nino Mureškič na tolkalu cajon.

Že vrsto let domačo plesno sceno bogati plesalka flamenka Ana Pandur, ki vsako leto pripravi zaključno letno predstavo, na kateri njeni učenci in učenke prikažejo pridobljeno plesno znanje, obenem pa je predstava revija novih stvaritev na področju flamenka pri nas. Letos smo se lahko vnovič prepričali, da Plesno kulturno društvo Flamenko deluje na vrhunskem nivoju, kar so s svojimi nastopi še dodatno podčrtale solistke večera. Obiskovalci, med katerimi ni manjkalo znanih obrazov iz plesne in estradne scene, so njihove nastope spremljali z bučnimi aplavzi in vzkliki.
… (Foto: Darja Štraus Tisu)
Ples ob živi glasbeni spremljavi je vedno prav posebno doživetje, saj gre za enkratno komunikacijo med plesalko in glasbeniki. Posebno domačnost je nastopu pridala tudi Pandurjeva, ki je poskrbela za vokalno spremljavo. Tako so bili gledalci prvič priča celovečernemu nastopu ob glasbeni spremljavi domače skupine, ki vključuje vse elemente flamenka: petje, ples in kitaro. In tako lahko mirne vesti zapišemo, da ostaja PKD Flamenko pod vodstvom Ane Pandur vodilna domača organizacija na področju flamenka, ki se lahko brez sramu postavi ob bok najbolj prepoznavnim plesnim središčem po svetu.