Edward Clug. Sezona velikih naslovov. Prihajata Plameni Pariza in Cluster!

Edward Clug najavlja klasični balet Plameni Pariza in moderni balet Cluster z njegovim podpisom. (foto: Marko Knehtl)

Umetniški direktor Baleta SNG Maribor Edward Clug je napovedal, da bomo v jesenskem delu baletne sezone videli baletni spektakel Plameni Pariza na izjemno sugestivno glasbo Borisa Asafjeva in z virtuozno plesno koreografijo legendarnega plesnega ustvarjalca Mihaila Messererja, ki je tako v dramaturškem kot tehničnem smislu nadgradil izvirno postavitev Vasilija Vainonena.

V SNG Maribor prihaja sezona velikih naslovov. (foto: Marko Knehtl)


Cluster, pomladni baletni večer v zaporedju koreografij Proof, Bloom, mutual comfort in Cluster, pa bo razgrnil Clugov edinstveni koreografski svet, čigar moč imaginacije in magični svet hipnotičnih sanj razkrivata tudi pomembno družbenokritično noto, saj si ustvarjalec pri svojem raziskovanju različnih bivanjskih in družbenih tematik vselej prizadeva (p)ostati odprt do vsega drug(ačn)ega in predvsem vsega človeškega. Mariborski Balet bo navdušil tudi s ponovitvami številnih uspešnic iz preteklih sezon. (Edward Clug je na včerajšnji tiskovni konferenci razgalil program nove sezone, ki so jo v SNG Maribor poimenovali Sezona velikih naslovov.

Na tiskovni konferenci SNG Maribor od leve proti desni: Edward Clug, umetniški direktor baleta, Simon Krečič, umetniški direktor opere, direktor gledališča Danilo Rošker, Aleksandar Popovski, umetniški direktor drame in Alan Kavčič, odnosi z javnostmi. (foto: Marko Knehtl)

Danilo Rošker, direktor SNG Maribor pa dodaja: ‘Po izredno uspešni sezoni 2023/2024, ki so jo zaznamovale izvrstne uprizoritve in ponovno povečanje števila občinstva, me veseli, da nam je z umetniškimi direktorji Drame, Opere in Baleta uspelo zasnovati zanimiv in bogat program sezone 2024/2025, ki razpira številna pomembna družbena in temeljna bivanjska vprašanja, in to kljub negotovosti in številnim spremembam, ki prevevajo naš čas.’ Tradicionalni letni intervju z Edwardom Clugom pa objavim v prihodnjih dneh.)

Z Edwardom Clugom tradicionalno narediva intervju ob koncu sezone in pogledava kaj vse prinaša nova sezona. Kmalu na Paradi plesa. (foto: zajem zaslona)