Eddie Stocton. Nezainteresiranost slovenskih plesalcev me ne moti.

Plesalec in pedagog Eddie Stocton je cenjen v Ameriki, Nemčiji in na Japonskem.

Plesalka Lucija Stare je za to poletje načrtovala, da bo v Sloveniji, da bo v tem obdobju imela delavnice baleta in modern plesa v Ljubljani. Glede na to, da sva velika prijatelja (Lucija mi pomaga pri učenju pri mojih urah na Ailiyu, pleše v moji skupini itd), ter glede na to, da  vsako poletje poučujem v Evropi (v Italiji in Nemčiji), sva se dogovorila, da bo Lucija z mano poučevala v Nemčiji, nato pa oba pripotujeva v Ljubljano.

Lucija Stare je plesalka, ki živi in dela v Ameriki in pomaga Eddiju pri učenju ….
Tako je Lucijina mama začela iskati prostore in plesno oz. baletno društvo, ki bi bilo pripravljeno sodelovati oziroma odstopiti prostore. Zamislila si je, da bi neko plesno baletno društvo priporočilo te delavnice svojim varovankam in bi le-te sodelovale – pa se to ni zgodilo. Priznava, da mogoče ni bila dovolj aktivna, saj je kontaktirala le pet šol oziroma klubov. Odgovorili so le iz Vija Vaja, vodja Matjaž Konda. "Moram reči, da sem bila prav presenečena, kako se plesna društva branijo neke svežine v znanju ali kako naj rečem, skratka tudi po objavah na FB nisem dobila s strani plesalcev oz. plesnih pedagogov posebnih lajkov … oziroma kakšnih vprašanj … prav nič … no ja, zanimivo," je začudena Lucijina mama Lili.
… na sloviti šoli Alvin Ailey …
Situacija se je spremenila, ko je Lucija ugotovila, da sploh ne more v Slovenijo. Odločil sem se, da plana ne bom spremenil in sem prišel sam v Slovenijo, čeprav je bilo le med štiri do šest plesalcev, prvi dan sta me obiskali tudi plesalki iz Italije, ki sta redni obiskovalki mojih delavnic, prišla je Tjaša Bucik pa Lucijina sestra Ajda, ki je nekoč plesala hip hop.
Vsi smo zelo uživali in pripravili smo zelo resen plesni workshop. Še posebej s Tjašo Bucik, ki resno trenira modern. Navdušen sem nad prostori v Vija Vaja in bi z njimi rad še sodeloval najbrž konec septembra, ko se vrnem skupaj z Lucijo. Pravzaprav naključen obisk je obrodil sadove, sem zadovoljen. Najbrž pa me morajo plesalci še spoznati, tako kot me poznajo v Nemčiji, Italiji in na Japonskem. (je za naš portal komentiral nekajdnevno delavnico plesalec in pedagog Eddie Stocton, ki je prišel v Slovenijo na pobudo slovenske plesalke Lucije Stare, ki pleše v New Yorku)
View Gallery 5 Photos