Dušan Vodlan. V elitni sodniški družbi na Češkem. V novi plesni zvezi, seveda!

Dušan Vodlan se bo po dolgem času znova pojavil ob plesnem prizorišču.

V teh dneh je v pisarno PK Lukec Krško prišlo zelo veselo priznanje za naš klub kot tudi za našega športnega direktorja Dušana Vodlana. Dušan bo namreč od 18. do 24. 11. 2018 v češkem Liberecu kot edini predstavnik Slovenije del sodniške ekipe na uradnem svetovnem prvenstvu v standardnih in latinskoameriški plesih ter na evropskem prvenstvu v modernih art in urban plesih.

Dušan z ženo in sinovoma Luko in Sebastijanom.

"Svetovno prvenstvo v standardnih in latinskoameriških plesih pri svetovni plesnim zvezi WADF (World Artistic Dance Federation) bo za vse starostne kategorije. Tekmovanja bodo potekala od ponedeljka, 19. 11., do sobote, 24. 11. 2018, in sicer v kombinaciji desetih plesov in posamezno v štirih standardnih in štirih latinskoameriških plesih ter v posameznih plesih; med standardnimi so to angleški in dunajski valček,polka, quickstep, slowfox, tango in argentinski tango, med latinskoameriškimi pa rumba, ča ča ča, jive, samba, paso doble in salsa. Vabilo je zame priznanje in nagrada za minulo delo na plesnem področju. Zavedam se odgovornega dela, ki mi je na Češkem zaupano. Sem izredno vesel, da bom v tako elitni sodniški družbi ter med najboljšimi plesalci in plesalkami ter skupinami in formacijami z vsega sveta, ki se bodo predstavili v enem tednu na parketu hotela Babylon v Liberecu. Prav tako vem, da me čaka zelo naporen teden, v katerem bom moral uporabiti vse znanje za po moje pravično in pošteno razvrstitev plesalcev ter plesalk. Ker verjamem vase, bom kot vedno tudi to zmogel,"
je povedal Dušan. (lepo novico so nam poslali iz PK Lukec Krško in čestitamo za Dušanovo sodniško udejstvovanje. Dušan nam je razložil, da je bila plesna zveza WADF ustanovljena pred desetimi leti, da jo vodi Šved Nils-Håkan Carlzon, nekdanji predsednik zveze IDO. Zveza temelji na načelu "biti bolj človeška, kot sta IDO, WDSF, brez pretiranega poudarka na tekmovanjih, ampak bolj na plesu kot umetnosti". Slovenski člani so poleg PK Lukec in Dušana Vodlana še Kazina, Mitja Popovski, Samo Polutak Kos, Marko Vodnik, Saltare in verjetno se ji bo pridružil še kakšen član.)