Dunking Devils. ‘Zasolirajmo’ skupaj in premagajmo korono!

Svetovno znana skupina Dunking Devils nas že desetletje navdušuje z norimi podvigi, ki premikajo meje mogočega. Čeprav te dni vsak član njihove sedemdesetglave skupnosti karanteno preživlja v zavetju svojih štirih sten, so iznajdljivi akrobati kljub temu našli način, da stopijo skupaj in zaigrajo kot ekipa. Svoje ustvarjalne moči so s pomočjo tehnologije združili v atraktiven video, s katerim ljudi pozivajo h kreativnemu ‘soliranju’ v času karantene, saj lahko v danem trenutku skupaj delujemo le tako, da ostanemo narazen.


Svetovno znani akrobati Dunking Devils slovijo po svoji neustrašnosti in norih podvigih, s katerimi nam jemljejo dih. Med svojo desetletno kariero so kot ekipa uspešno premagali še tako nemogočo oviro, in tudi tokrat so našli način, da karanteno preživijo skupaj čeprav narazen. V odziv na situacijo, ki trenutno vlada tako v Sloveniji kot po svetu, so Dunking Devils ustvarili atraktiven video, ki sporoča, da lahko kot ekipa zmagamo zgolj tako, da vsak izmed nas ‘zasolira. Dunking Devils pa s posnetkom niso želeli sporočiti le, da je naša prihodnost v rokah vsakega od nas, ampak tudi pokazati, da smo lahko v karanteni prav tako kreativni in da s svojim vzorom navdihujemo druge.

V minuto in pol dolgem posnetku, ki je nabral že skoraj 15 tisoč ogledov, je moč združilo kar 14 članov. Vsak od njih je pri sebi doma posnel kratek video, ki so ga s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije združili v zgodbo, v kateri kot ekipa zaigrajo vsi skupaj. Atraktiven video je tako zgolj le eden od načinov, s katerim leteči vragi kot ekipa ostajajo povezani, čeprav vsak izmed njih te dni preživlja v zavetju svojih štirih sten. Namesto, da bi pustili, da jih karantena drži narazen, so jo iznajdljivi akrobati izkoristili, da se s pomočjo tehnologije povežejo še bolj! Ker pa se vsak izmed njih zaveda pomena aktivnega in kreativnega preživljanja časa, upajo, da bodo z videoposnetkom navdihnili tudi ostale, da karanteno preživijo, kolikor je mogoče, kreativno. S ščepcem ustvarjalnosti je preživljanje samoizolacije namreč veliko lažje in bolj zabavno, obenem pa nam bo le-ta pomagala pri iskanju rešitev ter soočanju z izzivi, ki jih bo v prihodnosti pred nas postavil koronavirus.

Video si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.facebook.com/dunking.devils.team/
“Kljub temu da smo širjenje koronavirusa po svetu podrobno spremljali že januarja, so spremembe, ki jih prinaša pandemija, za nas velik šok. Vsi nastopi in treningi so bili iz danes na jutri do nadaljnjega odpovedani. Ekipo, ki je nastopala v Ameriki, smo s kriznim letom v zadnjem trenutku pripeljali nazaj domov, kjer so ravno zaključili s samoizolacijo. Ko je uvodni ‘šok’ polegel, smo se obrnili k našim vrednotam in se vprašali, kako te dni delovati kot ekipa ter še naprej stremeti k eni pravi poti; navzgor. Dani video je naš prvi odgovor na to vprašanje. Pokazati smo želeli, da lahko delujemo kot ekipa tudi, ko smo narazen. Slovenke in Slovence želimo spodbuditi, naj v dani situaciji iščejo nove priložnosti in se hkrati zavedajo, da s tem, ko smo narazen, delujemo enotno,” je povedal Domen Rozman, idejni vodje skupine Dunking Devils. (so v sporočilu za javnost zapisali Dunking Devils)