V Paradi plesa. ‘Balkanski tandem’ Rosalie Reya in Žiga Sotlar ter španski kreator José Martinez

Rosalie Reya, Žiga Sotlar in José Carlos Martinez

Vabljeni k ogledu oddaje Parada plesa danes ob 18.45 na TV3

Danes zgodaj zvečer bo za vas plesala kreativna slovensko-španska trojica. Oddaja je sicer nastala še pred pandemijo, ko so vsi trije gosti bili polno zasedeni s svojimi projekti. Rosalie Reya je plesalka, ki ji je uspel veliki met in je naredila avdicijo za sloviti Cirque du Soleil. Bila je že na intenzivnih vajah v Kanadi, ko se je sredi priprav morala vrniti v Slovenijo. V pogovoru boste spoznali vsa njena razmišljanja o plesu, modni kreativi, koreografiji in življenju na sploh.

Rosalie Reya

Z Žigo Sotlarjem sta del koreografske ekipe velikih plesnih spektaklov na Balkanu. Kako je uspelo slovenskemu koreografu prepričati srbske ustvarjalce, da je edina možna plesna kakovost doma na slovenskih tleh, pa seveda izveste v intervjuju.

Žiga Sotlar (levo) na nastopu za Natašo Bekvalac

Kot da bi vedel, je sloviti španski koreograf José Carlos Martinez želel intervju narediti čim prej, saj pravi, da je tik pred premiero vedno gneča. Za ljubljanski balet je postavljal svojo različico baleta Gusar, a se žal premiera, napovedana za 9. april, seveda ne bo zgodila. Vaje so bile prekinjene, José je že doma v Madridu in čaka, da se vrne takoj, ko bo mogoče. V intervjuju je tudi razložil, kakšna je trenutna španska plesna in baletna scena ter kako dobri so naši plesalci.

José Carlos Martinez na vaji v Ljubljani (foto: Darja Štravs Tisu)

Oddajo Parada plesa si lahko ogledate premierno danes zgodaj zvečer ob 18.45, nato v ponovitvi v sredo, 8. aprila, ob 12.20, v soboto, 11. aprila, prav tako ob 12.20 ter v nedeljo, 12. aprila, ob 18.45 na TV3.

Parada plesa vsako drugo nedeljo zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!