Dunking Devils Guinnesovi rekorderji

Maks Veselko v akciji …

Leto 2017 je za slovensko akrobatsko skupino Dunking Devils še posebej uspešno. Pred kratkim so naznanili, da bodo za uspešno mednarodno medijsko hišo Jukin Media snemali TV-serijo Fly Guys, nato pa so dobili še potrditev s strani Guinnessove knjige rekordov, da so uradni nosilci Guinnessovega rekorda. Gre za rekord v kategoriji najvišje salte z zabijanjem na koš, ki pripada enemu od stalnih članov ekipe Dunking Devils Maksu Veselku. Salto z zabijanjem je namreč izvedel kar 3,55 metra visoko.

Maksova salta in zadetek koša …
Rekord je do pred kratkim pripadal ekipi Milwaukee Bucks iz Združenih držav Amerike, ki so ga držali vse od leta 2012. Decembra lani pa so se Dunking Devils odločili, da ga poskusijo podreti. Vabljeni so bili na Ciper, kjer so poskus izvedli pred občinstvom in uradnim sodnikom, postavljenim s strani Guinnessove knjige rekordov. Maksu je s salto uspelo preskočiti 3,55 metra, kar je pet centimetrov višje od prejšnjih nosilcev rekorda. Na uradno potrditev in zapis v Guinnessovo knjigo rekordov je bilo treba počakati kar nekaj mesecev, zdaj pa je rekord končno postal tudi uraden. (je za naš portal sporočil Domen Rozman, eden od članov Dunking Devils)
… sta ponesla skupino Dunking Devils v Guinnessa.
"Že dolgo časa smo z ekipo razmišljali o tem rekordu. Trenirati smo začeli veliko pred samim podiranjem rekorda na Cipru, v treninge pa je bila vpletena cela ekipa Dunking Devils. Treba je bilo namreč natančno izmeriti višino vrvi, ki jo je bilo treba preskočiti, postaviti ostalo opremo, optimizirati preskakovanje … Ponosen sem na to, da sem bil del podiranja našega prvega rekorda. Zdaj gremo naprej, planiramo namreč podreti še kakšnega. Prihodnje bo na vrsti največje število salt z zabijanjem v 30 sekundah – ciljamo na 19," je ozadje podiranja Guinnessovega rekorda razložil Maks Veselko.