Državc 2017 – ples, ljubezen in sočutje!

Janja Pušl bo moderatorka državnih prvenstev.

Z današnjo soboto se začenja državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije, ki bo letos od 24. 6. do 30. 6. potekalo v ljubljanski Hali Tivoli. V sedmih tekmovalnih dneh boste lahko videli najboljše plesalce v Evropi in na svetu, saj smo Slovenci znani kot plesni narod, ki se uvršča na sam vrh sveta. Ravno plesni klub Bolero, ki je tudi organizator letošnjih državnih prvenstev, se lahko pohvali s čisto svežimi in aktualnimi evropskimi prvaki v hip-hopu, modernu in jazzu. Poleg moderna bosta na programu še državno prvenstvo v kombinaciji standardnih in latinskoameriških plesov, v plesu na vozičkih in akrobatskem rokenrolu.

Strokovna vodja plesne šole Bolero Janja Pušl napoveduje, da bo rdeča nit in obenem slogan projekta: "Državc 2017 – ples, ljubezen in sočutje", saj bo celotno tekmovanje potekalo v noti dobrodelnosti in donacije.
V Ljubljano znova prihaja plesalka Nika Kljun. (Foto: Matjaž Fartek)
Nika Kljun, slovenska ambasadorka plesa, bo na zaključni dan državnega prvenstva predala bon z zbranimi doniranimi sredstvi za mladega 16-letnega fanta Luko Popita, ki ga je življenje zaradi cerebralne paralize prikovalo na voziček in ga za marsikaj prikrajšalo. Poleg tega bodo prišli nagovorit in spodbujat plesalce številni eminentni gostje, med drugim Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, Dejan Crnek, podžupan Mol za področje športa v Molu, Miroslav Cerar, predsednik Slovenske olimpijske akademije, Janez Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, ter dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za šolstvo in šport. Poskrbljeno bo tudi za zabavo tako tekmovalcev kot gledalcev. V nedeljo bo zbrane zabaval zmagovalec šova Zvezde plešejo Dejan Vunjak, v ponedeljek pa pride podpirat vse plesalce-tekmovalce tudi Denis PorčičChorchyp. Darilo PK Bolero vsem tekmovalcem bosta torkova brezplačna workshopa jazza in hip-hopa.
Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc se podajata na državno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov v nedeljo, 25.6. (Foto: Jernej Rihar)
Za zadnji dan državnega prvenstva pa glasbeno poslastico pripravlja Boštjan NipičNipke. Najboljši tekmovalci bodo poleg diplom, medalj in pokalov dobili še nagrade, ki čakajo tudi na obiskovalce, le malo sreče bo treba imeti. (sporočajo iz PK Bolero, ki je organizator letošnjega skupnega državnega prvenstva Državc 2017, in vas vabijo, da se jim pridružite vsaj na kakšnem dnevu, če ne že na vseh)

 

View Gallery 4 Photos