Drugo mesto za slovenske Bollywood plesalke

Zadovoljne in nasmejane Urška Kovač, Sylvia Valentine in Eva Štruc.

Slovenska plesna skupina Raqs Roshni pod mentorstvom Sylvie Valentine se je v nedeljo, 11. 10. 2015, udeležila evropskega tekmovanja v Bollywood indijskem filmskem plesu v Nemčiji (Frankfurt) – Europe’s Next Bollywood Dance Star 2015 – in zasedla odlično 2. mesto!! Tekmovanje so letos prirejali prvič; poučevala in ocenjevala pa je ena izmed največjih koreografinj indijskega filmskega Bollywood sveta – Saroj Khan, ki je v svoji karieri koreografirala več kot 200 filmov ter osvojila številne nagrade in priznanja. Omembe vredno je, da je njene največje koreografske uspešnice v filmih odplesala igralska in plesna zvezda Bollywooda Madhuri Dixit.

Tekmovanja se je udeležilo okoli 60 plesalcev iz različnih evropskih držav; veliko je bilo tudi plesalcev indijskega porekla. Vzporedno je potekalo tekmovanje v solo in pa skupinski kategoriji Bollywood plesnega stila (forma plesa je bila precej odprta, večina pa se je v koreografijah odločila za primesi severnoindijskega klasičnega plesa kathak). Vodilna mesta so zasedli naslednji tekmovalci: Solo kategorija: 1. mesto: Kinga Malec (Poljska), 2. mesto: Sirino (Nemčija/Turčija), 3. mesto: Maria Jose Bono (Španija) ter skupinska kategorija, kjer sta bili podeljeni 2 nagradi: 1. mesto: Ilona Kolachana & Bollywood Kamlees (Finska) ter 2. mesto: Raqs Roshni (Slovenija).
… desno Saroj Khan …
 
Slovenska ekipa se je udeležila le skupinskega tekmovanja. Tekmovanje je potekalo v dveh delih, kjer so dopoldan izločili polovico tekmovalcev. Preostanek je nastopil v večernem finalu. Skupino Raqs Roshni so zastopale Sylvia Valentine, Eva Štruc ter Urška Kovač; koreograf njihovih tekmovalnih plesov pa je Hemant Devara (Rajasthan, Indija) in delno tudi Sylvia Valentine. Hemant je med drugim pedagog španske plesalke Maria Jose Bono, ki je zasedla tretje mesto v solo kategoriji.
… skupina Raqs Roshni z zmagovalko v solo kategoriji Kingo Malec. (foto: osebni arhiv in ISHQ)
Slovensko ekipo veseli, da so se povezali s številnimi izvrstnimi umetniki za nadaljnje projekte. Članica skupine Urška Kovač se je ravno odpravila na krajše plesno izpopolnjevanje na Poljsko, ki ga organizira omenjena zmagovalka Kinga Malec. Novembra pa celotna ekipa potuje za nekaj dni v London na dodatne vadbe v indijskem plesu. (je za naš portal sporočila plesalka Sylvie Valentine)

View Gallery 4 Photos