David Vehovec. Na Akademiji za ples učijo najboljši slovenski plesalci in koreografi.

David Vehovec na Salsa magic festivalu (foto: Salsa magic Festival)

Pri pregledu predmetnika na spletni strani Akademije sem videl, da ponuja ravno takšne vsebine, v kakršne se želim poglobiti in jih osvojiti za naslednji korak svojega plesnega ustvarjanja. Zato na Akademijo za ples nisem vpisan, pač pa jo želim obiskovati modularno, torej posamezne izbirne predmete.

Zanimam se predvsem za predmete, ki vključujejo znanja iz koreografiranja, igre in odrske tehnike. Salse, s katero se ukvarjam, na Akademiji ne poučujejo, znanje iz svoje plesne smeri dobivam drugje. Na Akademiji tako iščem predvsem raziskovanje novih gibov in možnosti performansa. Od Akademije pričakujem dodatna znanja, ki mi bodo pomagala poiskati in najti svoj lasten jezik izražanja v izbrani plesni smeri. Poleg tega na Akademiji poučujejo najboljši slovenski plesalci in koreografi, katerih predstave redno spremljam in se nad njihovimi deli navdušujem.
… salsa in …
Sem diplomant Broadway Dance Centra v New Yorku in dejal bi, da sem raznolik plesalec. Osredotočam se predvsem na newyorški stil salse, vključujoč mambo, pachango in boogaloo. Navdušujem se tudi nad odkrivanjem korenin salse v afriških plesih. V času študija plesa v New Yorku sem začel raziskovati afro latin funk Frankieja Martineza, od koder še vedno črpam veliko inspiracije za svoj ples. Redno obiskujem salsa festivale po vsej Evropi. Sem pa tudi del slovenske zasedbe uspešnega muzikala Mamma Mia. (je za naš portal komentiral razloge, zakaj se je znašel na Akademiji za ples, vsestranski plesalec David Vehovec)
… David kot del študentske ekipe Akademije za ples
View Gallery 4 Photos