Damir Halužan in Anna Masychts. Peto mesto v Blackpoolu je dober rezultat.

V Blackpoolu sta Anna in Damir dosegla peto mesto. (foto: PŠ Rolly)

Na letošnjem British Open Championship-u v Blackpoolu, ki velja za najbolj prestižno tekmovanje v plesnem svetu, sva dosegla 5. mesto. Zavedava se, da je to zelo dober rezultat, čeprav po tihem sva si želela biti uvrščena malo višje. Sva pa zadovoljna, da nama je uspelo premagati 4. par v jiveu, plesu, ki sva ga pred nekaj meseci popolnoma obnovila in na katrem sva veliko delala. Nastop v prelepi dvorani Winter Gardens je vsako leto znova in znova večji izziv, in za naju tako kot za tisoče plesalcev po svetu predstavlja vrhunec sezone. Vzdušje v finalu je bilo fenomenalno, kjer nabito polna dvorana ustvari atmosfero, ki se jo težko opiše. Nešteta množica oči je usmerjena samo v šest parov na ogromnem parketu, in začneš se zavedati, da si o tem sanjal, ko si se še učil, katera je leva in desna noga, zdaj pa to res začutiš in doživiš na lastni koži.

Imeli smo kar dva slovenska para v finalu, čestitke tudi Klemenu (Prašnikar, op. a.) in Saši (Averkijeva, op. a.) za doseženo 3. mesto! S plesom sva zadovoljna in spremembe, ki sva jih naredila od zadnjega večjega prvenstva, so prejele pozitivne kritike. Sicer se že veseliva novih izzivov, treningov,  tekmovanj in srečanj z najinimi tekmeci.
Hkrati bi se rada zahvalila predvsem najinim družinam, prijateljem in vsem, ki nama stojijo vedno ob strani. Med drugim pa tudi Plesni šoli Rolly in Čevljarstvu Peta, ki je z nama od začetka najine skupne poti. (sta za naš portal komentirala doseženo peto mesto v latinskoameriških plesih v kategoriji amaterji na slovitem festivalu v Blackpoolu plesalca Damir Halužan in Anna Masychts)