CoFestival bo, in to z občinstvom!

Andreja Rauch Podrzavnik z ekipo

Z velikim veseljem najavljamo Ojačevalce glasov na CoFestivalu, mednarodnem festivalu sodobnega plesa. Program, ki ga novembra lani zaradi pandemije nismo mogli izvesti, se bo končno odvil med 28. in 31. majem 2021 v Centru urbane kulture Kino Šiška. Vabljeni na prvi festival sodobnega plesa z udeležbo občinstva v letošnjem letu! Vstopnice za omejeno število obiskovalcev so že v prodaji (Eventim).

Jule Flierl

Novembra 2020 smo bili zaradi pandemije prisiljeni skrčiti naš program in ga prestaviti na splet. Čakanje na trenutek, ko bi naš program lahko izvedli, je spreminjalo naše načrte, programi so se nam sproti rušili, a naše volje, da ga izpeljemo, niso načeli. Naši glasovi niso potihnili.

Maulwerke

Nastopili bodo umetnice in umetniki ter kolektivi, ki jih bomo kljub številnim omejitvam v državah, kjer živijo in delajo, lahko pripeljali v Ljubljano: eksperimentalno-glasbeni kolektiv Maulwerker (Nemčija) se bo predstavil s serijo koreovokalnih kompozicij, izjemno zanimiv umetnik mlajše generacije Sergiu Matis (Romunija, Nemčija) bo s soustvarjalci izvedel sveže delo Nemir (Unruhe), ena najvznemirljivejših evropskih koreovokalistk, plesalka in koreografinja Jule Flierl (Nemčija) pa bo nastopila s solom Nameravam peti. CoFestival bomo odprli s predstavo Posebna izdaja Andreje Rauch Podrzavnik.

Sergiu Matis (foto: Kino Šiška)

Festival nastaja v sodelovanju med Nomad Dance Academy Slovenija in Centrom urbane kulture Kino Šiška. (sporočajo oblikovalci festivala sodobnega plesa CoFestival in vas vabijo na dogodke, ki se bodo zvrstili med 28. in 31. majem v Centru urbane kulture Kino Šiška. Seveda bo število obiskovalk in obiskovalcev na prizorišču omejeno. Na prireditveni prostor pa lahko vstopijo osebe z negativnim rezultatom PCR- ali HAG-testa, potrdilom o prebolelosti oziroma cepljenosti, po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu, do preklica oziroma spremembe.)