Čestitka Urše Grm Murko. Naj bo FAB!

Urša Grm Murko (foto: osebni arhiv)

Minulo leto je bilo polno plesnih izzivov, novih izkušenj in zadovoljstev. Gotovo bo v mojem spominu ostalo kot eno najlepših plesnih let do zdaj. Poklic plesne pedagoginje me izpopolnjuje in vez, ki jo gradim s svojimi plesalci, je nekaj čudovitega. Tudi ob slabših dnevih mi ‘služba’ vedno polepša dan in vsakič znova se zavedam, da imam srečo, ker opravljam svoj sanjski poklic.

Carmen (foto: Tija Ažman)


V letu 2019 sem se imela priložnost preizkusiti kot plesalka v glavni vlogi predstave Carmen pod idejnim vodstvom Jadrana Živkovića. Vse priprave in vložen čas, ki smo ga s soplesalci preživeli skupaj v dvorani, imajo v mojem srcu posebno mesto. Ples in ustvarjanje s prijatelji in to ekipo je res neprecenljivo.
Leto si bom gotovo zapomnila tudi po tednu, preživetem na svetovnem prvenstvu jazza in moderna. Imela sem čast, da sem se lahko preizkusila kot vodja slovenske reprezentance, in to je bil zame gotovo najboljši teden v moji plesni karieri. Preživeti dnevi v dvorani, kjer sem bila obdana z nadarjenimi plesalci in super ljudmi, pomagala slovenski reprezentanci in navijala, so bili nepozabno doživetje. Hvaležna sem za to priložnost in upam, da me doleti še kdaj.

(foto: Lea Slapar)


V letu 2020 si ne želim nobenih sprememb :), naj vse teče tako kot do zdaj in naj me življenje še naprej preseneča s pozitivnimi stvarmi, ljudmi in dogodivščinami. Enako želim tudi vsem plesnim kolegom, naj vas spremljajo kreativnost, nasmejani ljudje in pozitivna energija, da bo to leto za vsakega čim bolj ‘po moje’ FAB. (čestita plesalka, koreografinja in pedagoginja Urša Grm Murko)