Break the floor ni zlomil grajskih tal

16 držav z vsega sveta, več kot 200 tekmovalcev in pol toliko gledalcev je v srednjeveškem pridihu v soboto na celjskem starem gradu ves dan kljub visokim temperaturam vztrajalo na plesišču in trem sodnikom (Norvežanu, Poljaku, Brazilcu) kazalo svoje neverjetne spretnosti. Nastopilo je veliko deklet, največ do zdaj, ki so sodnike s svojim znanjem presenetila. Brez težav so tekmovale v istih kategorijah s fanti in uspešno stopale na stopničke.

Med mlajšimi od 16 let je tretje mesto zasedla Bolgarka Casparita, stara komaj 11 let. Tekmovalo je 27 plesalcev iz vse Slovenije, ki so se s tujimi plesalci, ki niso imeli svojih skupin, povezovali v "crewje", da so lahko tekmovali v kategoriji 5 vs 5, torej petčlanska skupina proti petčlanski. Jure Gorinšek iz celjske skupine  aktualnih evropskih prvakov v break danceu Generic Crew je edini celjski plesalec, ki se je udeležil tekmovanja, saj so preostali člani, tudi Jure, pomagali pri organizaciji.
Gorinšek se je v kategoriji top rock, v kateri je tekmovalo 23 plesalcev, uvrstil med osem najboljših. Tekmovanja Break the floora so se udeležili tudi mladinci, ki jih je na evropskem prvenstvu na Češkem vodil Dejan Gregl, glavni organizator dogodka, ki bo prihodnje leto obeležil že 10. obletnico.
Vzdušje je bilo neverjetno, 217 tekmovalcev iz 16 držav in skoraj 100 gledalcev je bilo nad srednjeveško kuliso navdušenih. Najvišja mesta so zasedli: v kategoriji najmlajših plesalcev do 16 let Italijan Nicola Bongio Buongiovanni, tudi v kategoriji top rock, kjer plesalci ne izvajajo nobenih trikov, akrobacij, ampak samo plešejo na glasbo, je zmagal Italijan, Khatar, v kategoriji 1 na 1 Ukrajinec Andrey Slaykovskiy, med vsemi 12 skupinami z vsega sveta, ki so se letos prijavile v največjem številu, pa so skoraj tradicionalno znova zmagali Italijani.
Prihodnje leto bo plesni dogodek slavil že svojo 10. obletnico, zato pričakujte posebni spektakel. (nam je v imenu organizatorja Dejana Gregla sporočila piarovka dogodka Break the floor, ki se tradicionalno v začetku julija odvija v Celju, Anja Kovačič)
… (foto: Nikola Janušić)
View Gallery 7 Photos