Branko Padjan

"Odkar se ukvarjam s plesom bolj resno (že več kot 30 let), so nas navduševale informacije o tem, da bo tudi ples olimpijska disciplina.
Danes po mnogih letih se to še vedno ni zgodilo. Mnogi drugi športi po mojem mnenju manj atraktivni so to dosegli. Ples pa, kar se tega tiče,
ostaja na istem mestu. Razlog bi naj bil neustrezno sojenje, ki ga MOK ne priznava. In enako je tudi doma, plesni pari, ki plesu posvečajo svoje celotno življenje, trenirajo, tekmujejo ali nastopajo vsak dan, so sojeni s strani sodnikov, ki imajo plesne uspehe iz obdobja enake letnice mojega rojstva. Vmes  pa imajo ti sodniki samo obveznost enkrat letno prisostvovati licenčnemu seminarju brez pogleda, kaj se dogaja v tujini, kjer nekateri pari redno prehitevajo svoje konkurente, ki jih doma ne. Če k temu dodamo še klubsko kuhinjo, nastane nestrpnost in nestrinjanje s sodniškimi ocenami, ki se stopnjuje iz leta v leto. Žal ugotavljam, da je tudi bivšim plesalcem in danes trenerjem pot do naziva sodnik posuta s trnjem. Verjetno bi ena izmed rešitev bila tudi v tem, da se sodniška in trenerska funkcija med sabo izključujeta." (Branko Padjan, direktor PK in PŠ Rolly o vse večji živčnosti med plesalci, sodniki in starši na tekmovanjih)