Bolerovci z videom Hvala, ker ste naši super junaki!

Matevž Česen je idejni vodja video akcije.

Kljub temu da so številni plesalci tekmovalci v času samoizolacije doma, pridno trenirajo in plešejo prek različnih aplikacij, facebooka in instagrama, kjer potekajo online tečaji, treningi in plesni klasi. Tudi številni znani plesalci in koreografi po vsem svetu zdaj omogočajo svojim oboževalcem brezplačne plesne delavnice.

Nika Kljun ostaja v Ameriki.

Med njimi je tudi naša ambasadorka plesa Nika Kljun, ki je imela na enem od svojih instagram live plesnih klasov več kot tisoč ogledov z vsega sveta. Nika je klub trenutnim razmeram ostala v Ameriki: “Ja, življenje se je malo ustavilo, a ‘probam’, kot vedno, ostati pozitivna in videti v vsaki stvari nekaj pozitivnega. Največ me lahko ujamete v kuhinji, na vrtu in v okolici hiše. Preživljam trenutke s fantom, skupaj urejava okolico hiše in živiva življenje, ki ga žal ne živiva pogosto zaradi prepolnega urnika dela. Še vedno poučujem glasbenike in imam svoje plesne ‘classe’, a vse prek interneta, saj doma ne zapustim. Kljub temu da sem športnica, umetnica in se rada družim z ljudmi, moramo trenutno vsi spoštovati ter upoštevati navodila in res prakticirati ‘social distancing'”.

Plesalci Bolera

Naši slovenski plesalci pa so se med drugim s plesnim videom poklonili vsem, ki so v teh časih v prvi bojnih vrstah.

Oglejte si video, ki ga je skreirala Bolerova ekipa.

Idejni vodja projekta, priznani plesalec, koreograf in trener Matevž Česen, ki je pred kratkim dobil tudi Bloudkovo priznanje, je skupaj s plesalci, trenerji in koreografi iz plesnega centra Bolero posnel še kolaž fotografij, s katerim sporočajo, da ostanimo doma. “Tudi doma lahko zaplešete, da bo kmalu čim manj stresa in več plesa,” je optimističen Česen, ki dodaja: “Dnevi v samoizpolaciji mi pravzaprav minevajo zelo hitro, ves čas iščem različne vsebine za plesalce, da ostanejo aktivni tudi v tem času, in izvajam online treninge prek aplikacije zoom, kjer lahko plesalce vidim, jim dajem navodila in jih popravljam. Več časa je tudi za družino, kar resnično paše. S puncami tudi doma veliko plešemo in počnemo stvari, za katere drugače zmanjka časa. V tem času, tudi ko ni nastopov in predstav, smo kljub temu poskrbeli za psihofizično zdravje in zabavo otrok, mladine, odraslih in starostnikov prek različnih medijev. Poleg tega pa tudi s tem videom sporočamo, da lahko zaplešemo in se zabavamo tudi doma, da so ti dnevi čim manj stresni in da bodo čim prej bolj plesni.”

Tudi Miha Vodičar se je pridružil akciji. Njegovo izjavo lahko poslušate v videu. (sporočajo iz PK Bolero o svojih plesnih aktivnostih v času samoizolacije)