Bgirls Do It Better. Dogodek, namenjen vsem ženskam v hip-hop kulturi!

Bgirl Tamala je ena od organizatork hip-hop dogodka za ženske.

Z društvom GOR letos že četrtič zapored organiziramo dogodek, ki je za slovensko plesno sceno edinstven, poleg tega pa eden največjih te vrste v Evropi – Bgirls Do It Better. Postavili smo ga okrog mednarodnega dneva žena (8. marec), saj je namenjen vsem puncam in ženskam v hip-hop kulturi, ki jih s tem proslavljamo in spodbujamo njihovo sodelovanje na tej sceni.

Do zdaj smo na treh dogodkih gostili že plesalke, sodnice in DJ-ke z vseh koncev Evrope – od Hrvaške, Srbije in Bolgarije do Madžarske, Poljske, Francije, Danske, Finske, Avstrije, Italije, Belgije, Združenega kraljestva, Španije ter Portugalske. Nekatere od njih so za preostale pripravile plesne delavnice, druge so vrtele glasbo, tretje so se udeležile plesnih bitk. Posledica je bilo uspešno širjenje "Bgirl" scene, dobre povratne informacije gostov so nam dale vedeti, da je bilo vzdušje do zdaj še vedno pozitivno.
… Angel …
Letos se bo vse dogajalo v Osnovni šoli Mirana Jarca v Ljubljani, in to v soboto, 11. marca. Odločili smo se, da bomo ohranili koncept prejšnje različice, želimo pa si povišati udeležbo mednarodnih gostov. Dopoldne so na vrsti delavnice, na tekmovalnem delu dogodka pa se bomo najprej osredotočili na ples v obliki ‘jamminga’ (sproščeno druženje in miganje) in ‘cypherjev’ (izmenjavanje plesnih izhodov v krogu), ki je namenjeno medsebojnemu spoznavanju. Za glasbo bodo poskrbeli domači Dj-i – Woo-D, K’Pow in duo Sarajeva ter Bijan iz Hrvaške in LazyOne iz Poljske.
… Ramona …
Za tekmovanje smo pripravili dve kategoriji: v prvi bomo izbrali osem ‘Cypher kraljic’, ki bodo tekmovale za naslov BDIB na način ‘7 to smoke’, v drugi pa si bodo punce izbrale partnerja na plesišču ter se z njim v paru pomerile kot ‘Bonnie&Clyde’. Pričakujemo obiskovalce in plesalce, predvsem pa plesalke z vse Evrope, tokrat tudi prvič iz Nemčije, Poljske, Švice in Rusije. Letos imamo pet sodnikov, domača Kranskee in Tamala BGirl, poleg njiju pa še Loca iz Švice, Gosia iz Poljske ter Fuego iz Bolgarije.
… Tadeja … (foto: Luka Ilinčič)
Prostovoljno in neprofitno društvo GOR je športno in kulturno združenje, naš cilj je razvoj in rast skupnosti ter hip-hop kulture. V društvu se povezujemo različni akterji in elementi hip-hop scene v Ljubljani, od Dj-ev in grafiti kolektivov do breakinga s skupino Flow From Below (FFB) na čelu. Z društvom organiziramo mnogo dogodkov za vse okuse in generacije, veliko pa se ukvarjamo tudi z mladinskim delom in delamo na predajanju znanja otrokom in mladim – ne samo elementov hip-hopa, ampak učenju tega, kako pomembna sta skupnost in participacija v kulturi.
Sledite nam lahko na Facebook strani in Instagram profilu bgirlsdoitbetter, več informacij o društvu pa najdete na naši spletni strani. (je za naš portal razložila ena od organizatork dogodka, plesalka in sodnica Katarina Shoaib, znana kot Bgirl Tamala)

View Gallery 6 Photos