Barbara Šamperl. Plesni klub Zebra naredil velik korak v razvoju paraplesa!

Barbara Šamperl z nekdanjim soplesalcem Klemnom Pirmanom. (foto: Lea Slapar)

Kot nekdanja tekmovalka lahko rečem, da sem bila navdušena nad plesom in plesnimi pari v sekciji standard in latin. Sploh nad paraplesalci. Odkar sem na začetku 2017 končala svojo tekmovalno kariero, spremljam plesalce bolj od daleč, zato nisem vedela, kaj pričakovati. Po videnem je Plesni klub Zebra naredil velik korak v razvoju športnega paraplesa. Tako v sami kakovosti in izvedbi plesa kot v povečanem številu plesalcev in plesnih parov.

Res je bilo lepo videti napredek posameznikov in številne nove obraze. Med njimi tudi plesalce, ki so v preteklosti že plesali ali tekmovali ter v paraplesu vidijo nove priložnosti in izzive. Počasi se v vseh kategorijah ustvarja konkurenca, kar je dobro. Sama je nisem imela, zato sem vedno raje tekmovala na mednarodnih tleh. Konkurenca je nujno potrebna za razvoj in napredek. Upam, da jo bodo plesalci in plesni pari znali uporabiti sebi v prid. Se že veselim, kaj nam bodo pokazali prihodnjo sezono in na prihodnjem državnem prvenstvu.

Veseli me pa tudi, da Plesna Zveza Slovenije organizira ‘Državca’ na način, kot ga. Da se v enem tednu zvrstijo vse plesne zvrsti. Tako lahko tekmovalci in gledalci vidimo, kaj se dogaja v drugih zvrsteh. S tem si širimo obzorja in ne ostajamo ‘ukalupljeni’ samo v ‘svoji’ zvrsti. Če bi imela čas, bi bila prisotna kar cel teden, da bi si res lahko ogledala vse. Od nekdaj namreč rada spremljam ples kot gib in neizrečeno, ki ob njem nastaja.

Poletje bom letos preživela kar doma, delovno obarvano. Imam svoje podjetje – Plan BE, ki se ukvarja z razvojem vadbe za gibalno ovirane in sorodnimi temami. September bo kmalu tu. Treba je pripraviti stvari za novo sezono. Bom pa za kakšen vikend verjetno kljub temu pobegnila na slovensko obalo. (je za naš portal komentirala državno prvenstvo v paraplesu Barbara Šamperl, ki je šest let plesala in tekmovala v tej plesni zvrsti)

… (foto: Marko Mesec)
View Gallery 7 Photos