Azra Selimanovič. Libi Fest je otroški festival, kjer so otroci v prvem planu in ne sponzorji.

Azra Selimanovič, pobudnica 1. otroškega festivala Libi Fest z Matejem Pritekljem, plesalcem, ki se je ekipi Libera pridružil to sezono.

Z željo po obuditvi dogajanja v Ljubljani in predvsem popestritvi otroškega vsakdana po minulih omejitvah gibanja in druženja se je porodila želja po otroškem festivalu, ki je za en dan otroke povezal v uživanju na prostem, v Šmartinskem parku, kjer so se sproščeno zabavali in veselili ves dan.

Libi Fest je otroški festival, kjer so otroci v prvem planu in ne sponzorji. Otroke smo vrnili nazaj v naravo/družbo in jim približali, kako pomembno je, da skrbijo zase, svoje telo in svojo okolico. Naš cilj je bil dosežen. Spoznavali so, kako zabavni so lahko pogovori, šale ter preprosto druženje, brez tekmovalnosti. Vsa zabava je bila za vse udeležence povsem brezplačna. Dan smo preživeli v naravi in ga popestrili s plesom, petjem ter igro. Otrokom smo pričarali dan veselja, smeha in druženja.

Organizatorka in pobudnica druženja sem bila Azra Selimanović, ki pa brez podpore Libero dance centra ne bi mogla izpeljati tega izjemnega dne. Libero dance center je poskrbel za celotno izvedbo dogodka, a s podporo Turizma Ljubljana ter Mola. Ves dan smo izvajali ustvarjalne delavnice, se v naravi igrali igre brez meja, slikali v slikarskem kotičku, lovili foto utrinke v ‘photo boothu’ ter otrokom izvajali poslikavo na obraze.

Dunking Devils

Da je bilo dogajanje še boljše in zabavnejše, pa so na festivalu nastopili tudi naši posebni gostje: Dunking Devils so za najmlajše izvedli šov ter jim dovolili, da trampoline preizkusijo tudi sami, Maja Podpečan, kreatorka jogijskih kartic Mali Ganeša ter učiteljica joge za otroke, je le-to izvajala v parku z otroki ter starši, obiskala nas je mlada pevka Ula Ložar, ki je otrokom popestrila nedeljsko popoldne, pevska šola Akademija za Glas je dogajanje popestrila s pevskimi nastopi mladih talentov, vesele trenutke smo ujeli v foto kotičku SLIK SLIK-a, animatorji plesne šole Libero dance center pa so z otroki ves dan izvajali plesne animacije. Udeležence smo tudi ekološko osveščali ter jih vabili, da se festivala udeležijo peš, s kolesom ali z javnim prevozom.

Ula Ložar (foto: Libi Fest)


Vabimo vas, da se nam na našem LIBI FESTU pridružite prihodnje leto 5. 9. 2021. (sporoča, kaj vse se je dogajalo minulo nedeljo na prvem otroškem festivalu Libi Fest, Azra Selimanovič, šefica in lastnica plesne šole Libero Dance, ki ima do konca leta še nekaj festivalskih želez v ognju)