Anja Pritekelj. Selitev v Nemčijo ni bila načrtovana. Pogoji za ples so boljši!

Anja Pritekelj se je odselila v Nemčijo.

Ko sva se z Juretom (Bergantom, op. a.) odločila, da zaradi moje poškodbe nehava plesati skupaj, nisem iskala novega partnerja. Posvetila sem se saniranju poškodbe (prehlajen ledveni živec oziroma ujeto vretence, op. a.) in sem morala počivati. Samo Domnu Krapežu, našemu profesionalnemu plesalcu, ki pleše za Nemčijo inje prišel trenirat mojega brata Mateja ter njegovo novo soplesalko Zsofio Barkoczi, sem omenila, da nimam soplesalca. Takoj je pisal plesalcu, ki ima podobno zgodbo s tovrstno poškodbo hrbta.

Z novim soplesalcem Mikaelom Tatarkinom na parketu na Dunaju (foto: Marko Mesec)
To je moj sedanji plesalec Mikael Tatarkin, ki je po rodu Rus, a že od svojega drugega leta živi v Nemčiji. Prišel je v Slovenijo, opravila sva nekaj treningov in takoj sva se popolnoma ujela. Ponudil mi je tudi pomoč svojega zdravnika, saj sem z našimi že vse poskusila, da bi sanirala poškodbo. Dan, ko bi morala odpotovati v Frankfurt, se je hitro bližal, in tako sem 13. oktobra ‘spakirala’ kovčke in odpotovala v Nemčijo. Pridno sva trenirala v klubu Heusenstamm, pleševa pa za Nemčijo. Žal. Sva se tudi pogovarjala, da bi plesala za Slovenijo, saj bi hitreje prišla na svetovna in evropska prvenstva, a sva se premislila. Nemška plesna zveza naredi za plesalce mnogo več kot naša. Npr. zelo hitro so nama financirali plesni kamp, za dobre rezultate prejmeš finančno nagrado, po eni tekmi so naju sprejeli v C-ekipo, vabijo različne pedagoge. Za zdaj sem se tako odločila in živim v Frankfurtu pri plesalcu, v Ljubljani pa opravljam vse za potrebno za študij.
Anja je v svoji karieri dolgo plesala z bratom Matejem in …
Pleševa samo latin, standarda si zaradi poškodbe še ne upam. In zelo sva ponosna, da nama je uspelo narediti odličen rezultat na Austrian Open (3. mesto v latinu kategorija ‘Rising stars’, op. a.) po samo mescu dni skupnega treniranja, pa čeprav mi je moj živec zelo nagajal. Sem ležala med polfinalom in finalom. Res sem hvaležna podpornikom in trenerjem, še posebej Timu Kulczaku in Motshegetsiju Mabuseju.
… kratko z Juretom Bergantom.
Vsekakor ni bil moj namen nadaljevati s plesom, sem ga res že skoraj dala na stran, ampak srečanje z Mikaelom mi je življenje obrnilo na glavo. Dobro je tudi to, da sem malo pobegnila iz Slovenije in grem svojo plesno pot naprej, ne da koga kdo obtožuje ali komu kaj očita. V toplo okolje. (smeh) (je za naš portal razložila novo plesno pot plesalka Anja Pritekelj, ki se je poslovila od slovenske plesne zveze in se pridružila nemški. Srečno in čim hitrejšo sanacijo živca!)

View Gallery 4 Photos