Ana Pandur Predin. Firebird je križanec metala in flamenka!

Ana Pandur Predin v predstavi Firebird (foto: Zarja Predin)

Projekt Firebird je obstajal kot ideja že zadnjih nekaj let, in sicer se jo je spomnil moj mož Andrej Predin, ki me je nagovarjal, da naredim nekaj takega. Zadeva je postala naravna, saj iščem povezave oziroma integracijo v svojem delu in življenju. Firebird je križanec metalskega koncerta in flamenko koreografije, začinjen s performativnimi vložki.

Ana Pandur Predin in Giani Poposki bosta združila flamenko in metal. (Foto: Zarja Predin)
Takšen Firebird išče krhko ravnovesje med močjo sodobnega flamenka ter zakonitostmi metala. Je predstava nasprotij, glasne glasbe ter lirične telesnosti, neukrotljivega ritma in hipnotičnih rifov. Vesela in počaščena sem, da se sem del Festivala Bi flamenko. (razmišlja o novi predstavi Firebird, ki bo doživela premiero 13. februarja ob 18.00 v dvorani Duše Počkaj v okviru Festivala Bi flamenko, plesalka in performenka Ana Pandur Predin. V Firebirdu igra kitaro pevec skupine Noctiferia Giani Poposki. Preverite, kaj se zgodi, če se združi flamenko z eno najglasnejših in najradikalnejših glasbenih zvrsti.
Plesalki flamenka Urška Centa in Ana Pandur Predin ter pevec skupine Noctiferia Giani Poposki na tiskovni konferenci ob predstavitvi Festivala Bi flamenko (foto: Mare Vavpotič)
Festival Bi flamenko se bo odvijal v Cankarjevem domu med 9. in 13. februarjem, na programu bodo plesne predstave, koncerti, filmske projekcije in delavnice.)