Ana Klašnja vročična, Lukas Zuschlag poškodovan. A premiero bosta vseeno odplesala.

Ana Klašnja in Lukas Zuschlag na tiskovni konferenci pred premiero (foto: Darja Štravs Tisu)

Nisem si mogla predstavljati, da bi ta balet šel mimo mene. Vloga Julije je kot nekakšna plesna in igralska katarza. Zaradi poškodbe in nosečnosti sem bila dve leti odsotna z odra in se veselim ponovne vrnitve. Sem spet živčna tako kot pred desetimi leti, ko sem prvič plesala Julijo. 

Ana Klašnja in Lukas Zuschlag kot Romeo in Julija v Vamosovi koreografiji
Pred desetimi leti je bila vloga Romea moja prva velika vloga in takrat veliko presenečenje, ko me je koreograf  Vamos (Youri, op. u.) izbral za to vlogo. Bil sem zelo vesel in vse skupaj se je takrat začelo zares. Še vedno mi je ta vloga najbolj pri srcu in po desetih letih se v meni dogajajo iste stvari. Seveda pa midva z Ano nisva več ista, za sabo imava kilometrino, to je prednost.
Ana in Lukas pred desetimi leti
Ne sme pa najin nastop izpasti nemotiviran. Morava biti iskrena, konec koncev gre za prvo ljubezen. (sta na tiskovni konferenci povedala glavna plesalca baleta Romeo in Julija, Lukas Zuschlag in Ana Klašnja. Premiera baleta se bo zgodila danes zvečer v ljubljanski operno-baletni hiši in upamo, da Lukas nastopi, saj se je pred dnevi poškodoval in včeraj ni plesal na generalki. Pa tudi Ana je bila odsotna, saj leži doma z vročino. Oba pa sta prepričana, da bosta zbrala dovolj moči in danes zvečer ob 19.30 odplesala v polnem sijaju.
Giorgia Vailati in Petar Đorčevski sta na generalki navdušila. (Foto: Darja Štravs Tisu)
Včeraj (26. 10.) sta na generalki v naslovni vlogi nastopila Petar Đorčevski (pleše tudi Tibalta) in mlada in talentirana italijanska plesalka, ki je okrepila ljubljanske baletne vrste, Giorgia Vailati. Oba sta požela odobravanje publike na generalki. Petar in Giorgia sta načrtovana za sobotno premiero. Kot tretji par, ki bo plesal naslovni vlogi, sta Kenta Yamamoto kot Romeo in Mariša Nač kot Julija. Datumi njunih nastopov še niso določeni.)

View Gallery 4 Photos