Ana Jurenec. Studio Eviana – stičišče plesa, druženja, glasbe, izobraževanja, gibanja

Ana Jurenec v objemu plesa (foto: Branka Timpram)

Studio Eviana je nastal z namenom, da se na enem mestu združi vse, kar človeku ponuja sprostitev, druženje, izobraževanje, gibanje in osebnostno rast (ples, joga, TRX-vadba, pilates, psihološke seanse, delavnice, izobraževanja, masaže …). Plesni studio znotraj Studia Eviana ponuja tečaje, kot so: salsa, družabni plesi, individualne plesne ure (za plesne pare, poroke …), delavnice Beyond movement (za vse vrste plesalcev in gibalcev), plesno-psihološke delavnice in plesne vikend oddihe.

Ana Jurenec in Miljan Nojić …
Beyond movement (torek: 19.30-21ih, sreda: 15.3017.00 in četrtek: 10.0011.30): Delavnice, odprte za vse vrste gibalcev, ki jih zanima poglobljeno raziskovanje giba preko različnih pristopov ter načinov dela. Na delavnicah raziskujemo gibanje, ples v povezavi glasbo, čustvi, izraznostjo, kot načinom komunikacije s seboj in z drugim človekom. Občasno plešemo tudi preko dotika ali kontaktne improvizacije, kot način prihajanja v stik s telesom, notranjim doživljanjem in senzacijami pri gibanju.
Plesno-psihološke delavnice (kreativnost skozi gib): na teh odkrivamo sebe skozi gib in skozi različne psihološke pristope ter pristope plesno-gibalne terapije. Ples, glasba, gibanje ter druge kreativne oblike (risanje, igranje inštrumentov, kreativno pisanje …) nam lahko pomagajo, da lažje izrazimo, kar doživljamo v svoji notranjosti. Skozi gibanje in ples ter s pomočjo glasbe ali tišine stopamo do bogatih psiholoških in telesnih procesov, jih raziskujemo in izražamo navzven. O vsem, kar se nam v procesu plesa dogaja, se po potrebi pogovarjamo, zapišemo, narišemo, predelamo ….
… (Foto: Branka Timpran)
Ples ima zdravilno moč tako za naše telo kot tudi za naš um, čustva in dušo. Plesno-psihološke seanse in delavnice so primerne za osebe vseh starosti in zmožnosti gibanja, tudi za osebe s posebnimi potrebami. Kako lep je ta gibalni in čutni svet in koliko različnih zgodb pripovedujejo naša telesa …
Ana na tekmovalnem parketu in …
V prihodnjih dneh pa se znova odpravljam na Kubo. V Havani se bom udeležila ‘Cuban experiance’, plesne delavnice, ki jo že petič organizira Barbara Nagode Ambrož v sodelovanju s psihologom Ruudom Vermeijem in preostalimi plesnimi pedagogi ter skupaj s kubanskimi plesalci, glasbeniki in učitelji. Te delavnice se bom letos udeležila četrtič, eno leto sva se je z Miljanom (Nojićem, op.u.) udeležila tudi skupaj. To je enkratno doživetje in gre za preplet avtentičnih latino in kubanskih plesov s tekmovalnimi latinskoameriškimi plesi. Namen je raziskovanje korenin in izvorov latinskoameriške glasbe ter plesa. V enem tednu si tako plesalci in različni strokovnjaki s plesnega področja ne le izmenjamo širokega spektra znanja, temveč tudi izkusimo radost, ljubezen in lepoto izvorov latinskoameriških plesov. Neizmerno hvaležna sem, da bom lahko znova del te izkušnje, in verjamem, da bo tako kot vsaka do zdaj tudi ta edinstvena in nepozabna. Na tem mestu bi se zahvalila Barbari Nagode Ambrož za to priložnost in za vse, kar ustvarja in deli v plesnem svetu. Zdaj je v tisku tudi knjiga, ki jo je napisala na podlagi vsega znanja in izkušenj s potovanj na Kubo in delavnic ‘Cuban experiance’. Tovrstno znanje lahko pripelje v stik z izvori latinskoameriškega plesa marsikaterega plesalca ali plesnega strokovnjaka in obogati ples. Znanje, pridobljeno na podlagi toliko izkušenj in skrbno zapisano ter posneto v videih, se lahko širi tudi na prihodnje generacije. Verjamem, da ta prispevek lahko pomaga pri ohranjanju avtentičnosti latinskoameriških plesov tudi v tekmovalnih disciplinah.
… na Kubi
Veselim se, da bom sveže plesne izkušnje latinskoameriških plesov in salse lahko delila tudi s plesalci, ki jih poučujeva z Miljanom. Verjetno je, da bova po Kubi organizirala tudi intenzivno plesno delavnico za delitev novo pridobljenega znanja in izkušenj. (predstavlja svoj studio Eviana nekdanja plesalka športnega plesa Ana Jurenec, ki poučuje skupaj z Miljanom Nojićem, s katerim sta par tudi zasebno, Ana pa odhaja na plesno delavnico na Kubo, kjer si bo pridobivala nova znanja s trenerko Barbaro Nagode Ambrož.)

View Gallery 6 Photos