Amazing Vienna! Tadeja Erzin Potočnik in Damir Halužan osvojila zlato v kategoriji ProAm na Dunaju!

Veselje Tadeje Erzin Potočnik in Damirja Halužana po tekmi na Dunaju (foto: osebni arhiv)

Z Damirjem (Halužanom, op. u.) sva se pretekli vikend udeležila tradicionalne predbožične tekme na Dunaju Amazing Vienna, ki jo organizatorji umestijo v hotel Intercontinental ob robu že pravljično okrašenega mestnega parka, kjer pred božičem postavijo še ogromno drsališče. Na tekmi se poleg ProAm kategorij pomerijo tudi amaterji, profesionalci in juniorji.

Na tekmi

ProAm zasedba je tradicionalno sestavljena v glavnem iz predstavnic (letos tudi dva predstavnika!!!) Avstrije, Rusije, Ukrajine in v zadnjem času tudi Italije, posamicčne kandidatke iz drugih držav pa predstavljamo bolj kot ne rariteto, ki pa jim uspešno mešamo štrene.
Tako sva z Damirjem nastopila v kategorijah: posamezni plesi (single dances) vseh pet: ča-ča, samba, rumba, pasodoble in jive, vseh pet plesov skupaj (5 dances challenge) ter t. i. Sholarship. Prvi dve kategoriji se plešeta po nivojih (bronze, silver, gold in gold star) v svoji starostni skupini, zadnja pa je opredeljena le starostno. Glede na to, da sva v vseh treh kategorijah na najvišjem nivoju (gold star) dosegla prvo mesto, sva seveda zadovoljna z rezultatom, vendar pa kot vedno rada poudarim, gre predvsem za stalno tekmo s samim seboj, saj je konkurenca v proam kategoriji ponavadi nekje od štiri do šest parov v vsaki kategoriji. Predvsem se torej fokusirava na osebni napredek, npr. od zadnje tekme (Kijev v septembru, kjer sem sicer postala svetovna prvakinja WDO student teacher), in tokrat sva tudi to lahko označila kot korak naprej. Tu bi pripomnila še, da je bila udeležba kar solidna glede na to, da je isti dan (kot se zadnje čase večkrat dogaja in kaže na velik porast zanimanja za proam) potekala tudi tekma proam v Pragi.

(foto: osebni arhiv)

Na tekmi sta nama sicer v kategoriji amaterji standard delala družbo tudi Matej Pritekelj in Jasna Potočar ter v močnejši konkurenci zasedla odlično drugo mesto. Sicer pa so bili organizatorji čisto do zadnjega na robu izpeljave tekme, saj so se razmere v Avstriji iz dneva v dan zaostrovale in smo temu primerno tudi ves čas dobivali nova obvestila. No, končno so le nekako izpeljali tekmo ob pogoju prebolelosti/cepljenosti ob hkratnem PCR-testu zadnjih 48 ur, ki pa je bil brezplačno tudi na voljo v hotelu. Sicer so dan po tekmi (v ponedeljek) objavili popolni ‘lockdown’, tako da so tekmo spremljale celodnevne demonstracije v neposredni bližini hotela, a kljub temu smo veseli, da smo si lahko privoščili vsaj malo nekdanje normalnosti. (je za naš portal komentirala tekmo v kategoriji ProAm na Dunaju plesalka Tadeja Erzin Potočnik, ki je z Damirjem Halužanom zmagala v vseh kategorijah Gold Star. Tadeja in Damir sta, skupaj z Majo Geršak, tudi ustanovitelja Proam Studia 369, kjer lahko zaplešete vsi, ki imate željo po odlični plesni rekreaciji.)