Alice S. Saliu. Uspehov ne merim v rezultatih. Načrti so širjenje ljubezni do plesa.

Alice Stojko Saliu je energična plesna dama iz Ajdovščine

Plesna sezona 2017/18 je uradno zaključena z začetkom julija. To sicer ne pomeni, da smo na popolnem odklopu, saj imamo na Primorskem kar nekaj veselic, kjer ADC popestri dogajanje in zato je potrebnih tudi veliko organizacije ter treningov, in lahko rečemo, da ekipa ADC ne počiva. Prav tako imamo prek Zavoda za šport Ajdovščina organiziran ‘Plesni kamp’, šest tednov fantastičnih super počitnic za otroke od pet do 16 let. Torej na odgovor, "da je bila sezona uspešna", ne morem odgovoriti v preteklem času, saj ta namreč še traja.

Tekmovalni del sezone smo končali z udeležbo na manjšem festivalskem tekmovanju v Šempetru, kjer so se pomerili naši pionirji. Uspehov ne merim v rezultatih, nasprotno uspeh mi pomeni pripraviti ekipe na tekmovanje, jih obogatiti za izkušnjo in jim dati nov zagon na plesnem področju. Zatorej da, sezona je bila uspešna, ker smo pripravili ogromno novih skupin različnih starosti za tekmovanja, peljali smo jih na različne festivale v Sloveniji ter tudi čez mejo in vedno smo se vračali veseli, zadovoljni pa tudi polni zlata in s preostalimi odličji. Na festivalih gotovo zmaga tudi žar, ki ga plesalci ADC izražajo s svojo ljubeznijo do plesa.

Vrhunec sezone je bil uspešno preživet mesec maj, saj je bil (pre)natrpan z nastopi, tekmovanji, festivali, animacijami, plus vsi redni treningi, in da smo vse to izvedli na zavidanja vreden način, je to gotovo vrhunec. Tekmovalni svet pa smo začinili, in to je bil po mojem mnenju vrhunec, z evropskim tekmovanjem v Bremerhavnu v Nemčiji, kjer smo se pomerili z najboljšimi evropskimi skupinami in smo med člansko konkurenco v hip-hop formacijah priplesali v zlato sredino. Po rezultatu ne morem reči, da smo zadovoljni, kajti lani smo v isti konkurenci stali na 3. mestu na stopničkah, zdaj pa je bilo to 17. mesto, ampak energija, ki se je ustvarila po tem tekmovanju, je neprecenljiva.

Nisem prepričana, ali je to ustvaril rezultat  ali se je to zgodilo pač po nekem zaporedju vsega dogajanja. Vsekakor smo se imeli nepozabno in skupina je zdaj dosti bolj povezana. Sicer se bo zaradi šole in preselitve v Ljubljano ekipa malo zamenjala (pa bodo spet kakšne ljubljanske plesne šole bogate za dobrega plesalca ADC) in bo prihodnjo plesno sezono spet nekaj novega, Nam bo ta tekma ostala v lepem spominu.

Načrti so širjenje ljubezni do plesa. In to je kratkoročni ter dolgoročni cilj, sicer so to tudi organizacija plesnih dogodkov, nastopi, priprava plesalcev na tekmovanje ter za prihodnjo plesno sezono največji cilj izvedba posebnega dogodka ob 10-letnici Plesnega kluba ADC.

Ležanje na plaži je poleti kar pogosto, saj štiri tedne animiram goste Harmony programa na Pašmanu, trenutno pa sem z dvema starejšima otrokoma (od štirih) na otoku Pag, kjer smo smo se namenili plesati na svetovno znanem dogodku Fresh island. (je za naš portal komentirala minulo sezono in načrte za naprej koreografinja, plesalka, pedagoginja in šefica PK ADC Alice Stojko Saliu)

View Gallery 6 Photos