Akim Pekunov & Maša Kastelic. Pokazala sva odličen nastop, rezultata ne bi želela komentirati!

Maša Kastelic in Akim Pekunov, naš najboljši članski par, sta bila nad rezultatom na evropskem prvenstvu razočarana (foto: osebni arhiv)

Za nama so tri uradna prvenstva v tem mesecu (svetovni pokal latin 9. mesto, svetovno prvenstvo standard 44. – 47. mesto, evropsko prvenstvo v desetih plesih 9. mesto op.u.). Vesela sva, da so kljub razmeram bila vsa uspešno izpeljana. Ukrajina vsako leto prireja res odlične tekme, ne samo za gledalce, ampak tudi za nas plesalce. Vedno znova se rada vračava tja, kjer naju spremljajo tudi Akimovi starši. Na to evropsko prvenstvo v kombinaciji sva bila res dobro pripravljena in tam pokazala odličen nastop. Rezultata ne bi želela komentirati, sodniki so ocenili, kot so, na to ne moreva vplivati, lahko pa vplivava na najin ples. Vesela sem, da naju vsaka takšna izkušnja ne vrže iz tira, ampak nama da novo moč in se večji fokus za naprej.

Na enem od tekmovanj (foto: osebni arhiv)


V tem letu naju čaka še nekaj uradnih prvenstev in mednarodnih tekem, katere upam, da izpeljejo. Ponosna sva, da se lahko udeležujeva teh pomembnih uradnih prvenstev in tam čim bolje zastopava Slovenijo. (sta komentirala nastop na evropskem prvenstvu v kombinaciji v Kijevu plesalca Akim Pekunov in Maša Kastelic, ki sta zasedla deveto mesto. Plesalo je 31 plesnih parov, med sodniki pa nismo imeli slovenskega predstavnika. Lani sta bila na Danskem osma.)