Ada Kogovšek. Od začetka me je vodila ideja o srčni predstavi, ki bo znala nasmejati

Oni (foto: Igor Perić)

Si predstavljaš svet, v katerem sta smeh in veselje obvezen del tvojega vsakdana? Kjer je tvoja trava ravno toliko zelena kot sosedova in se življenje zajema z veliko žlico? Si predstavljaš ljudi, ki nikoli ne snamejo rožnatih očal in ljubijo dobroto, čeprav je sirota? Si upaš verjeti, da ta svet že obstaja? 

… (foto: Nikola Janušić)

Plesna predstava, ki je potrebovala ščepec cirkuške čarobnosti, da je zaživela polno življenje. Govori o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh, bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih ne glede na njihov doprinos k družbi, zaradi lastne nevednosti, odrivamo stran ter jim s tem krčimo svobodo in življenjski prostor. Predstava poskuša pokazati, da se na negativno ni potrebno odzvati (z negativnostjo).

… (foto: Igor Perić)

V predstavi Oni so se nekako ujele dolgoletne ideje, želje, inspiracije … sanje o cirkusu. Od začetka me je vodila ideja o srčni predstavi, ki bo znala nasmejati ljudi. Ki pa bi hkrati opozarjala na stiske ljudi, ki bi govorila o sprejemanju. Vsega. Razmišljanja so se združila pod taktirko slovenske skupine Terrafolk in njihovega albuma N’Taka in nastala je predstava, ki združuje moderne oblike gibanja, plesa in domače etno zvoke … predstava, ki razveseljuje. (razmišlja o predstavi Oni avtorica, plesalka in koreografinja Ada Kogovšek in vas vabi na ponovitev v nedeljo, 9. junija, ob 20.00 v Španske borce v Ljubljani)