Najatraktivnejša obleka prvenstva

Please select a featured image for your post

Vabimo vas, da sodelujete pri glasovanju za najatraktivnejšo obleko letošnjega državnega prvenstva v standardnih plesih. Glasujte in si priplešite super nagrado, ki vam jo podarja Continental film, in sicer vstopnici za ogled filma Črni labod (Black Swan). Distributer filma Continental film vam bo poleg vstopnic podaril še paket razglednic s fotografijami glavne junakinje Natalie Portman in ostalih protagonistov v filmu. Izbirate lahko med oblekami, ki so jih nosile na prvenstvu naslednje plesalke: Anja Pritekelj, Naja Dolenc, Nuša Črnko, Giovanna Gabriela Klarič, Lana Zagorac, Nadija Bičkova, Katarina Matuš, Ana Mesec, Olga Muravska in Jasmina Arko.

Štiri srečnice oziroma srečneži bodo lahko na filmsko predstavo povabili še nekoga, saj vam podarjamo štirikrat po dve vstopnici. Zagotovo ste že veliko slišali o filmu Črni labod in zdaj je priložnost, da začutite lep, a hkrati krut svet baletne umetnosti tudi vi. Producenti so filmu nalepili oznako drama/triler, zaradi atrakcije pa mu dodali še nekaj lezbičnih prizorov. Dogajanje je postavljeno v baletni svet ene najbolj pomembnih baletnih skupin na svetu New York City Ballet.

Prikazano je obdobje nastajanja baletne predstave Labodje jezero v Lincoln centru v New Yorku. Dogajanje v filmu je tudi v resnici hudičevo napeto, polno konkurence, privoščljivosti, zaničevanja, nasmehov, solz, prerivanja, spotikanja. Brez slabe vesti bi film lahko posneli tudi v okolju kateregakoli baletnega ansambla na svetu, ki vre od zgoraj naštetih karakteristik. Film Black Swan je začel svoj pohod lani na beneškem festivalu, zdaj pa že osvaja pomembne nagrade in je v pričakovanju oskarjev. Režiser Darren Aronofsky je za glavni akterki filma povabil dve mega zvezdnici, in sicer Milo Kunis in Natalie Portman, ki sta obe sami odplesali vlogi. Slednja se je med snemanjem zaljubila v koreografa baletnih prizorov in soplesalca v filmu, dvaintridesetletnega Francoza Benjamina Millepieda, s katerim pričakuje tudi otroka. V Bourdeauxu rojeni plesalec in koreograf ima zavidljivo kariero.

Ko je bil star osem let, ga je modernega plesa učila kar njegova mama, pri šestnajstih pa je postal štipendist School of American Ballet, uradne šole znamenitega newyorškega baleta (NYCB). Kot mladenič je zmagal na tekmovanju Prix de Laussanne, ki velja za eno največjih baletnih tekmovanj na svetu. Dve leti je delal v Barišnikovem plesnem centru kot koreograf. Lahko bi rekli, da je Benjamin že svetovna plesna zvezda. Film Black Swan pa mu je pomagal, da ga prepoznajo tudi tisti, ki zanj še niso slišali. No, pa nekaj tudi njegova slavna partnerica Natalie Portman. Kaj vse se v filmu zapleta in razpleta, vam bo jasno, če si boste film seveda ogledali. S pomočjo Continental filma pa bo ogled filma celo brezplačen.
Glasujete lahko do 22. februarja 2011 do 12.00.

Glasovalci pa ste izbrali za naj oblikovalca plesnih oblek Matevža Ogorelca, ki se je s svojo inventivnostjo dokazal tudi na zadnjem državnem prvenstvu v standardnih plesih. Matevžu in petim nagrajencem čestitamo; darilni paket s potovalnima izdelkoma, in sicer šamponom za lase in mlekom za telo L’Occitane pa bodo prejeli po pošti. Prejemniki nagrade so:
Anja Dolšak, Velike Lašče,
Barbara Kotnik, Šmartno pri Slovenj Gradcu
Vesna Kraner, Pragersko
Meta Kuk, Ljubljana
Milica Tilinger, Vojnik