Urškine levinje prispevale na plesu lionsov

Najmlajši svetovni prvaki so navdušili vse prisotne lionse.

Koreografinja Mimi Marčac Mirčeta, ki še vedno okreva po poškodbi v Južnoafriški republiki, in Blaž Godec sta na oder Cankarjevega doma v Ljubljani poslala ekipo, ki je nekakšen trade mark modernega in šov plesa pri nas. Pionirska šov formacija se je predstavila s točko mama+jajce+gnezdo+rojstvo, s katero je osvojila naslov najboljših na svetu na lanskem svetovnem prvenstvu. Mimi je koreografirala tudi Cvet japonske češnje, ki jo je odplesala Staša Tušar, v plesni sezoni 2009 državna, evropska in svetovna prvakinja v pionirski kategoriji show dance solo in lanska državna prvakinja v mladinski kategoriji.

Staša Tušar v koreografiji Cvet japonske češnje, ki je delo Mimi Marčac Mirčete.
Staša se lahko pohvali še z osvojenim priznanjem Ultimate Gold na festivalu modernih tekmovalnih plesov American Dance Awards National Championship, ki se je julija 2010 odvijal v Orlandu na Floridi. Udeležbo na tem festivalu ji je omogočila štipendija ameriške plesne zveze (American Dance Association), ki si jo je v letu 2010 priplesala na festivalu v Lignianu v Italiji. Mala mladinska skupina pa je na dobrodelnem Lions plesu odplesala jazz točko na glasbo Kooza v koreografiji Blaža Godca, še do pred kratkim aktivnega vrhunskega plesalca modernih tekmovalnih plesov, zdaj pa se posveča koreografiji in pedagogiki. Mala mladinska skupina je z omenjeno točko lani zmagala na državnem in evropskem prvenstvu, na svetovnem prvenstvu pa je bila tretja.
Mladinska skupina v koreografiji Kooza Blaža Godca.
Tri plesalke iz skupine so aktivne tudi kot solistke; Patricija Crnkovič je svetovna prvakinja v jazz pionirski kategoriji leta 2008 in svetovna podprvakinja v show mladinski kategoriji leta 2009, Maša Marinšek je lanska evropska prvakinja v jazz in modern mladinski kategoriji, Staša Tušar je zaznamovala leto 2009, in sicer kot državna, evropska in svetovna prvakinja v pionirski kategoriji. Seveda pa brez ostalih članic skupina ne bi bila popolna. Iza Pfeifer, Tiana Kastelic, Ema Grgič in Ingrid Tušar dopolnjujejo Blaževe ideje v skupini.
Predsednik Lions kluba Ljubljana Martin Logar in njegova žena Nataša Zabukovec Logar sta zadovoljna, da lionsi pispevajo k dobrodelnosti.
A na oder lionsov seveda ne moreš priti brez povabila, za to pa je poskrbel kar gostitelj in predsednik Lions kluba Ljubljana mag. Martin Logar, direktor Summit avta, ki se je spretno vrtel po plesišču z ženo prof. dr. Natašo Zabukovec Logar, in bil nadvse zadovoljen z nastopi plesalcev.
Bo šel pevec Zoran Predin med plesalce?
Nič manj zabaven ni bil pevec Zoran Predin, ki je ob Staši Tušar poskušal celo nekaj zaplesati. Plesalci in plesalke so s svojim nastopom prispevali k zbranim sredstvom za VDC Dolfke Boštjančič, da je bilo v Urškini ekipi vse po planu, pa sta poskrbela zakonca Prokofjev; Boris in njegova žena Mateja sta dogodek izkoristila in tudi sama zaplesala, saj kljub temu, da sta v plesni službi, tega ne počneta prav pogosto.
Mateja in Boris Prokofjev sta bdela nad plesalci na odru, na plesišču pa sta zagotovo bolj tolerantna.
View Gallery 6 Photos