Zvezde vabijo na razburljivo in zabavno pustolovščino

Izšla je knjiga Mihe Mazzinija, izjemno plodnega pisatelja, scenarista, režiserja in kolumnista, Zvezde vabijo, za katero je na natečaju založbe Mladinska knjiga januarja prejel nagrado modra ptica 2016. Omenjeno književno delo je njegov drugi mladinski roman, njegove knjige za odrasle pa so prevedene v številne tuje jezike.

Mojstrsko in napeto branje nas popelje v razburljivo in zabavno pustolovščino. Trčimo na pasti virtualne resničnosti, plast za plastjo se pred nami lušči resnica o junakih romana, ki so na prvi pogled vse kaj drugega kot v resnici. Mimogrede se srečamo še s kopico popkulturnih referenc in obsesij sodobne potrošniške družbe pa tudi z utrinki, ki prinašajo slutnjo drugačnega časa. Osrednji lik je Kaja, ki zase misli, da je odlična pevka, in se zato prijavi na tekmovanje talentov, čeprav jo prijatelji in njen virtualni fant prepričujejo, da ni tako. Poskušajo jo obvarovati pred sramoto, Kajo pa kljub temu vleče, da bi zapela pred javnostjo. Imajo prav oni ali ona?
Predstavitev v ljubljanskem Konzorciju, Miha Mazzini in urednica Alenka Veler.
 Pisatelj bo knjigo predstavljal po Sloveniji in lepo vabljeni na popoldanska srečanja: 29. marca v ljubljanskem Konzorciju, 31. marca v Domu knjige Koper, 6. aprila v Mestni knjigarni Maribor, 20. aprila v knjigarni MK na Trubarjevi v Ljubljani in 12. maja v Mestni knjigarni Celje.