Tatjana Lahvinovič Galčun. Mi od naših sodnikov pričakujemo fer sojenje. Le kako???

Tatjana Lahvinovič Galčun je odkrito spregovorila o sodnikih.

Ja, ne vem, kako naj začnem. Imam dvojne občutke. Začnem najprej s pozitivnimi. Mislim, da je bilo to najmočnejše državno prvenstvo v latinskoameriških plesih zadnjih nekaj let. Pri tem ne mislim samo na zmagovalce v vsaki kategoriji, ampak na splošni nivo vseh parov, predvsem članov. Mislim, da smo na pravi poti, in če bomo to razvijali, ne bo nobene "suše".

Jan Hafner in Pina Eržen ter … (Foto: Jernej Rihar)
No, sedaj pa ne tako pozitivno razmišljanje. Sodniki. Za začetek, skoraj v vseh državah državna prvenstva sodijo tuji sodniki-strokovnjaki na področju te plesne zvrsti in 100-odstotno nikjer ne sodi samo sedem sodnikov, ampak enajst!!! Ker se s številom sedem da zmanipulirati vse rezultate. In nadaljujem.
… Enej Eržen in Tara Por so varovanci ekipe Diamanta. (Foto: Jernej Rihar)
Vseskozi sem verjela, da mora soditi oziroma ocenjevati vrhunski ples človek oz. sodnik, ki zna ta vrhunski ples prepoznati, to pomeni, ali je bil sam vrhunski plesalec latina, ker govorimo o državnem v latinu, ali je naredil vrhunski par, ali pa, kot je na primer dr. Meta Zagorc celo življenje posvetila razvoju plesa. Ampak mi vsi vemo, da večina sobotnega panela ni ne eno, ne drugo, niti tretje!!! In mi od njih pričakujemo "fer" sojenje?!?!?! Kako?!?!?! Saj ga niso sposobni prepoznati.
Sodniška zasedba sobotnega državnega prvenstva v latinu. (Foto: Jernej Rihar)
Tako kot Blaž Pocajt, ki na eni od tekem ni prepoznal Mariusa Balana, plesalca top 3 na svetu, in ga kot edini iz celega panela ni sodil v finale. In potem pride do tega, da najboljši par pristane na petem mestu. Ker se pač tako sodi, prejšnje zasluge in dolgoletna zastopanja države, ne pa to, kaj se trenutno dogaja na plesišču. Žalostno. Ampak ok, jaz še vedno verjamem v trdo delo in v ples, tako da mi gremo naprej. Se bomo pač dokazovali v tujini! (je za naš portal komentirala dogajanje na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih plesna trenerka in sodnica Tatjana Lahvinovič Galčun)
Ekipa Diamanta. (Foto: FB)
View Gallery 5 Photos